More


  Hoții sunt creativi, fii preventiv! Ce transmite șeful IPJ sătmărenilor și polițiștilor

  - Advertisement -

  politie

  O amplă campanie de de prevenire a furturilor a fost lansată astăzi de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Satu Mare. Campania ”Hoții sunt creativi, fii preventiv!” a fost lansată în cadrul unei conferințe de presă susținute de șeful IPJ, Sorin Daniel Stan, !”, la care au mai participat subcomisarul de poliție Felicia Hrihorișan – coordonator al compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, respectiv purtătorul de cuvând al IPJ, inspector principal Răducu Silaghi.

  Atenție la ce postați
  În cuvântul său, șeful IPJ, Sorin Daniel Stan, le cere sătmărenilor ca în cazul în care se duc în concedii să nu posteze fotografii pe rețele de socializare. Aceste fotografii nu fac altceva decât să dea adevărate ponturi hoților care, în acest fel, știu că proprietarii nu sunt acasă și pot acționa în voie.

  Totodată, șeful IPJ a mai arătat că, în ultimii doi ani, numărul furturilor din locuință a scăzut semnificativ, asta și datorită faptului că sătmărenii și-au protejat mai bine lucrurile. Furturi mai ulte au fost înregistrate în mediul rural, în timp ce în mediul urban numărul acestora a scăzut.

  Dacă totuși sătmărenii devin victimele unor furturi, aceștia sunt îndemnați să anunțe cât mai rapid poliția. În astfel de situații cu cât este mai repede anunțat furtul, cu atât șansele de prindere a hoților cresc.

  Folosiți pistolul!
  Tot cu aceeași ocazie, inspectorul șef al Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare, Sorin Daniel Stan, le-a transmis polițiștilor să folosească toate mijloacele tehnice din dotare, înclusiv pistolul, pentru a prinde infractorii. Acesta a arătat că procedura internă s-a schimbat foarte mult în lumina ultimelor atacuri asupra polițiștilor.

  ”După ultimele evenimente care s-au întâmplat și la nivel național, da, nu mai e o procedură anevoioasă. E normal ca polițistul dacă are în dotare pistolul să îl folosească. Bineînțeles, în condiții de legalitate. Acolo trebuie să putem ajunge: să folosim toate mijloacele din dotare, acolo unde situația o impune, bineînțeles. Să nu cădem nici în cealaltă extremă. Îmi place să cred că toți polițiștii de la nivelul Inspectoratului Județean Satu Mare o au sau o vor deprinde în timpul cel mai scurt”, a spus Sorin Daniel Stan.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img