More


  Peste 10.600 de găini, confiscate de DSVSA. Motivul este halucinant

  - Advertisement -

  gaini-ouatoare_b

  Conducerea Direcției Sanitar Veterinare și pentru Singuranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare a luat, în c decizia de a confisca 10.660 de găini ouătoare și aproape 6.600 de ouă dintr-o fermă avicolă din județ.

  Directorul DSVSA Satu Mare, Nicolae Dumuța, a declarat pentru GNV că păsările și ouăle au fost supuse sechestrului în urma unei notificări informative pentru intervenție datorită existenței unei suspiciuni de contaminări cu pesticide. Acestea vor sta sub sechestrul DSVSA până la finalizarea acțiunii.

  Totodată, tot în cursul acestei săptămâni, în urma controalelor efectuate în parteneriat cu vameșii și polițiștii de frontieră, inspectorii DSVSA au confiscat, în Vama Halmeu, 52 kg carne de pasăre, 12 kg de produse lactate, 23,9 kg de preparate din carne, în valoare totală de 2.680 de lei. Produsele alimentare confiscate au fost incinerate într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar.

  Datorită depistării pe teritoriul Ucrainei a mai multor focare de pestă porcină africană, este interzis importul de produse alimentare provenite de la animale (carne, produse de carne, lapte, brînzeturi etc.) Inspectorii DSVSA se află aproape non-stop în Vama Halmeu pentru a depista astfel de transporturi.

  De asemenea, DSVSA mai informează că, din cauza pestei porcine africane, la doar câțiva kilometri de granția cu județul Satu Mare, autoritățile ucrainene au decis eutanasierea a peste 4.000 de porci. Din fericire, după focarul de la Balta Blondă, în județ nu au mai apărut astfel de focare. Totusi, târgurile rămân închise pentru toate speciile de animale până la noi ordine.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img