More


  Razii la sânge în județ. Zonele aflate sub control

  - Advertisement -

  DSVSA

  Centrul local de Combaterea Bolilor Satu Mare, unitate coordonată de Prefectura Satu Mare, a elaborat un plan de măsuri în zona de protecție și supraveghere din jurul focarelor de pestă porcina africană din Satu Mare zona Balta Blondă și măsuri de prevenție în apariția de noi focare.

  Astfel, în vaza acestui plan, se decide intensificarea controalelor de către Inspectoratul Județean de Poliție, Poliția de Frontieră, Jandarmerie în trafic în zona de protecție, zona de supraveghere zona de risc de 20 km pe granita cu Ucraina pe rutele: E851C Livada – Apa, E81 / DN19 Peco Ciuperceni – Satu Mare, E 81/ DN 19A Satu Mare – Vama Petea, E 81/DN 19 A Satu Mare Supur, E 671/ DN 19 Carei – Oradea, E 58/ DN 1C Halmeu – Apa, DN 1 F Carei – Supur, DN 19 Livada – Negrești, în vederea respectării interdicției și monitorizării circulației porcinelor, a produselor si subproduselor din carne de porc cu origine necunoscută.

  De asemenea, se mai are în vedere monitorizarea cu sprijinul Poliției de Frontieră, Direcției Silvice și asociațiilor de vânătoare a mișcărilor de porci mistreți pe granita cu Ucraina , respectiv identificarea mistreților morți pe întreg teritoriul județului.

  Vor fi efectuate verificări prin echipe mixte la nivel de ULS – capacitatea de intervenție în caz de focar PPA.

  La nivelul județului satu Mare va fi constituit un grup de experți în conformitate cu DIRECTIVA 60/2002 de stabilire a dispozițiilor specifice de combatere a pestei porcine africane Art. 15 alineatul (2) punctul (a) din care se propune a face parte, pe lânga medici veterinari, următoarele persoane: Ing. Balogh Sandor – Director AV Valea Bercului, Ing. Dragoș Daniel – Director AJVPS Satu Mare, Ing. Avram Călin – Responsabil Vânătoare Directia Silvică Satu Mare, Ing. Bekessy Elisabeta – Director executiv Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare ; Ing. Fănățan Vasile – Comisar Șef Garda de Mediu Satu Mare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img