More  Un sătmărean a plătit 8.000 de euro pentru o vacanță. Concedii de lux

  - Advertisement -

  concediu

  Sătmarenii s-au relaxat în această vară în concedii de lux. Un sătmărean a plătit suma de 8.000 de euro pentru o astfel de vacanță.

  Pentru vara 2017 , la fel ca și anul trecut de altfel, majoritatea turiștilor s-au orientat către vacanțele în străinătate. Destinațiile cele mai căutate au fost Antalya și Egipt, aceste destinații au oferit un raport calitate/preț excelent, respectiv o medie de 500 euro/pers pentru un sejur de 7 nopți la hotel de 5 stele cu transport cu avionul din Cluj Napoca inclus. Hotelurile din aceste destinații oferă ca și regim de masă all inclusive ceea ce majoritatea turiștilor români își doresc. Și, în plus, Antalya și Egipt oferă un sezon prelungit care începe din martie – aprilie în cazul Egiptului și se termină  în noiembrie iar pentru Antalya primele curse încep în mai și se termină în octombrie.

  “S-a constatat o creștere și pentru turismul intern în special datorită voucherelor de vacanță care s-au acordat în mediul privat. În țară cea mai căutată stațiune rămâne Mamaia, care în perioada iulie – august a avut un grad de ocupare în hoteluri de peste 90%. Însă comparativ cu vacanțele în străinătate unde spuneam că media a fost de 500 euro/pers all inclusive 7 nopți cu avion la Mamaia o vacanță de 7 nopți fără transport la un hotel de 4 stele cu mic dejun, a costat în medie 350 euro/pers, iar dacă vorbim de un sejur cu all inclusive însă fără transport asigurat,  suma depășește 6-700 euro/pers ceea ce îi face pe mulți turiști să aleagă alte destinații” a declarat, pentru GNV, Mircea Felix Spătar, manager agenție de turism.

  O altă destinație internă căutată de turiști a fost Băile Felix, în această stațiune turiștii au beneficiat de avantajul apei termale și de faptul că hotelurile au baze de tratament care funcționează tot timpul anului. Stațiunea este mereu foarte aglomerată chiar și în extrasezon asta și din cauza turiștilor străini care o frecventează, în special mulți veniți din Israel.

  Un concediu mai deosebit vândut de către o agenție de turism din Satu Mare a fost un sejur în Statele Unite ale Americii cu cazare o săptămână în Miami, urmat apoi de un sejur pe croazieră în insulele din Caraibe iar apoi de încă o săptămână la New York.  Costul acestui pachet a fost de 8000 euro pentru o familie formata din 2 adulți și 2 copii.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts