More


  VIDEO/FOTO. Excelența premiată la Prefectură. Elevii de nota 10 ai Sătmarului

  - Advertisement -

  premiere7

  Cei doi elevi sătmăreni care au obținut în acest an media 10 la Evaluarea Națională au fost premiați astăzi la Prefectură de prefectul Darius Filip și inspectorul școlar general, Călin Durla.

  Este vorba despre David Nicolae Coroian (Şcoala Gimnazială „Grigore Moisil” Satu Mare – diriginte Simion Carmen) și Andrei Tudor Verzeș (Şcoala Gimnazială „Octavian Goga” Satu Mare – diriginte Vlad Cristian).
  Festivitatea de premiere a avut loc în sala mică de ședințe a Palatului Administrativ în prezența elevilor și diriginților celor doi elevi de 10.

  Prefectul Darius Filip a afirmat că a ținut special să fie prezent la acest eveniment deosebit deși se află în concediu.

  ”Am ținut neapărat să iau parte la acest eveniment, deși sunt în concediu, doarece excelența merită măcar respectul nostru. Avem aici doi elevi care au luat nota zece la Evaluarea Națională. Mă bucur că-i avem. M-aș bucura să avem și mai mulți anul viitor, și la fel mi-aș dori să avem și la Bacalaureat elevi de nota zece. Îi felicit pe cei doi, bănuiesc că nu a fost foarte ușor să ajungă la această performanță, le urez mult succes la liceu, în viață. Urmați-vă visele dar să vă gândiți și la Satu Mare în timp ce le urmați. Poate reușiți să vă întoarceți să faceți ceva și pentru Satu Mare”, a spus prefectul Darius Filip.

  Inspectorul școlar general, Călin Durla a afirmat că este un moment deosebit și pentru întreaga comunitate sătmăreană.

  ”Este un moment important atât pentru cei doi elevi ai noștri, cât și pentru comunitatea sătmăreană. Nu este ușor să fi un elev de nota zece. Acești doi copii au demonstrat că sunt de nota zece și nu putem decât să ne mândrim și să ne bucurăm pentru ei, să-i felicităm pentru munca pe care au depus-o, și să le spunem că-i așteaptă o perioadă și mai grea, liceul este un pic mai altfel decât gimnaziul, dar sunt convins că având aceste rezultate și această bună pornire, poate peste patru ani să fiți premiați pentru Bacalaureat”, a declarat Călin Durla.

  Elevul de nota zece Andrei Tudor Verzeș a spus că a făcut un pariu cu prietenii săi că va lua aceeași notă și la Bacalaureat.

  ”Datorez aceste rezultate bune obținute la învățătură atât părinților cât și bunicilor mei, dar chiar și prietenii m-au sprijinit. La liceu am reușit să intru unde mi-am dorit, la mate-info la Colegiul național Mihai Eminescu, la intensiv informatică. Am făcut deja un pariu cu prieteni că și peste 4 ani, la Bacalaureat, voi lua nota 10. Pe viitor, cred că voi merge pe informatică sau pe design o să merg”, a spus elevul eminent sătmărean.

  Chiar dacă a avut rezultate foarte bune la olimpiadele școlare, David Nicolae Coroian a declarat că pentru el a fost o surpriză că a luat nota 10 la Evaluarea Națională. El va fi coleg cu celălalt elev de zece din Satu Mare la Colegiul național Mihai Eminescu.

  Potrivit unei hotărâri adoptate la începutul lunii august de Guvern, sumele acordate sunt în valoare de 1.000 de lei pentru fiecare absolvent care a obținut media 10 la Evaluarea Națională, respectiv de 3.000 de lei pentru fiecare absolvent de liceu care a obținut media 10 la examenul de Bacalaureat 2017.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img