More

    Aproape o mie de locuri de muncă la Bursa dedicată absolvenților. Câte sunt pentru studii superioare

    Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Satu Mare organizează vineri, 20 octombrie, o nouă ediție a Bursei Locurilor de muncă pentru Absolvenți. La acest eveniment sunt așteptați foarte mulți sătmăreni aflați în căutarea unui loc de muncă, nu numai absolvenți, mai ales că sunt oferite, până în prezent, aproape o mie de locuri de muncă.

    Directorul instituției, Simona Derșidan (foto), a declarat pentru GNV că agenții economici sunt încă așteptați să sediul AJOFM pentru confirmarea la această Bursă.

    ”Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți va avea loc vineri, 20 octombrie, cu începere de la ora 9. Este dedicată tinerilor absolvenți dar asta nu înseamnă că nu pot să participe la bursă orice persoană aflată în județul nostru care dorește un loc de muncă. Pe această cale invit și agenții economici care încă nu s-au înregistrat pentru a participa la Bursa locurilor de muncă că pot să vină în continuare, până joi, la ora 16, să își aducă confirmarea de participare la Bursă”, a precizat Simona Derșidan.

    Directorul AJOFM a mai precizat că, până acum, sunt disponibile aproape o mie de locuri de muncă.

    ”Până în prezent avem 40 de societăți care au confirmat participarea la bursă. Aceste societăți oferă 947 de locuri de muncă din toate domeniile de activitate. Dintre acestea, 37 sunt de nivel de studii superioare”, a mai spus Simona Derșidan.

    În cadrul bursei se poate încheia un contract de ucenicie, un contract de stagiu pentru cei cu studii superioare, sau un contract de muncă.

    Bursa este o măsură activă care vine în sprijinul celor două componente ale pieței muncii, persoane în căutarea unui loc de muncă respectiv agenți economici care doresc să-și selecteze personalul de care au nevoie în procesul de producție.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE