More


  INEDIT. Coborâtu’ oilor de la munte în Țara Oașului  – expoziție de ovine

  - Advertisement -

  Sâmbătă, 28 octombrie 2017, începând cu ora 11:00, pe strada Rozelor (Dâmbu’ lui Hașca), la locul numit Abrănești, va avea loc prima ediție a evenimentului Coborâtu’ oilor de la munte în Țara Oașului – expoziție de ovine. Acest eveniment a fost inițiat de crescătorul de ovine Berinde Ștefan, cunoscut în zonă sub numele de Ștefanu Bodii, și este organizat de acesta în colaborare cu Primăria și Consiliul local Negrești-Oaș, Casa Orășenească de Cultură și Asociația crescătorilor de ovine și caprine Ovim-Nord din județul Satu Mare.

  Toamna, în preajma Sâmedrului, când vremea se răcește, păcurarii coboară oile de la munte înspre sat, pregătindu-se de iernat. Astfel, acest moment al coborârii oilor reprezintă un prilej de bucurie, de reîntâlnire cu familia și comunitatea.

  Cu acest prilej, sătmărenii sunt invitați să ia parte, cu mic cu mare, la prima ediție a acestui eveniment, care se va desfășura după următorul program:

  La Abrănești, începând cu ora 11:00:

  -înscrierea participanţilor;

  -deschiderea oficială;

  -expoziţie gastronomică cu produse locale şi tradiţionale;

  -expoziţie meşteşugărească;

  -momente folclorice cu Maria Tripon, ceterașii, Ansamblurile folclorice Oașul și Sânzienele, Formația D’WIS;

  -jurizare;

  -premiere;

  -masă tradiţională.

  Alte detalii puteți obține la organizatorii:Ștefan Berinde, tel. +40745686126; Casa Orășenească de Cultură, tel. +40261855020, e-mail: culturanegrestioas2017@gmail.com.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img