More


  ”Mare” evazionist, trimis în judecată. N-a înregistrat 15 facturi

  - Advertisement -

  Un ”mare” evazionist fiscal sătmărean a fost trimis în judecată de procurorii sătmăreni pentru un prejudiciu cauzat de neînregistrarea în contabilitate a 15 facturi fiscale și a veniturilor aferente.

  Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului SELEVESCHI PETRU, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală în modalitatea omisiunii, în tot sau în parte a evidenţierii în actele contabile sau în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale şi a veniturilor realizate, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, prev. de art. 9 al. 1 lit. b din L. 241/2005 ( 15 acte materiale ) cu aplic. art. 35 al. 1 C.pen. şi art. 83 C.pen. ( 1968 ).

  În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:

  Inculpatul Seleveschi Petru – administrator la SC. Seleveschi Impex SRL. Certeze, jud.Satu Mare, în perioada februarie 2015 – august 2015, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, cu intenţie a omis să evidenţieze în actele contabile un număr de 15 facturi fiscale emise pentru S.C.RCS&RDS SA Bucureşti precum şi veniturile încasate în baza acestor facturi, sustrăgându-se astfel de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale.

  Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, la Tribunalul Satu Mare.

  La soluţionarea dosarului, Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare a beneficiat de sprijinul Poliţiei Oraşului Negreşti Oaş – Compartimentul de Investigare a Criminalităţii Economice.

  Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în nici un fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img