More


  Se fură lemne cu duba și autospeciale frigorifice. Hoții, greu de depistat

  - Advertisement -

  Hoții de lemne s-au specializat și, pentru a reuși să scape de vigilența autorităților, transportă lemnele furate cu dubele sau cu autospecialele frigorifice. Aproape 60 de dosare au fost întocmite în acest an celor care au fost prinși furând lemne.

  Scutul Pădurii, la Satu Mare

  Împuternicitul șef al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Satu Mare, comisar șef de poliție Sorin Stan, a afirmat astăzi, în cadrul ședinței ATOP, că în cursul acestui an, la nivelul județului satu mare a fost pus în aplicare Planul de Acțiune Comun ”Scutul Pădurii”. În cadrul acestuia au fost aplicate 1.646 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 644.237 lei.

  De asemenea, au fost înregistrate 56 de dosare penale, din care 35 au fost soluționate, și au fost confiscată cantitatea de 193,64 mc de în valoare de 31.934 lei. Dintre acestea, pentru 82,17 mc de lemn s-a dovedit că a fost tăiat ilegal, iar 117,47 mc a fost transportat fără documente legale.

  În același timp, au fost confiscate 12 autovehicule, 13 atelaje hipo și 18 motoferestraie.

  Hoții s-au specializat

  Tot cu aceeași ocazie, inspectorul șef al Jandarmeriei Satu Mare, Ovidiu Popa, a declarat că hoții de lemne s-au specializat. Aceștia nu mai transportă lemnele furate cu căruțe sau camioane descoperite, ci ascund lemnele furate în autospeciale frigorifice sau remorci închise. Iar jandarmii nu au competențe legale pentru a lupta eficient împotriva hoților.

  “Dacă nu îi prindem în timp ce fură nu putem face mare lucru. Hoții s-au specializat. Nu mai transportă cu mijloace deschise, ci cu mijloace închise, de tipul autospecialelor de transport produse frigorifice”, a declarat Ovidiu Popa.

  Directorul Direcției Silvice, Adrian Trella, a declarat că cele mai multe furturi sunt în cele 5.000 de hectare fără pază. Dar și aceste păduri vor fi luate în pază gratuită de către Direcția Silvică.

  “Poate părea o naționalizare această măsură. Dar trebuie făcută ordine. Asta trebuie să înțeleagă proprietarii. Dacă facem paza gratuită și ei vor trebui să se supună unor condiții”, a spus Trella.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img