More


  VIDEO/FOTO. Asalt asupra adăpostului de la Dara. Hingherii, încolțiți

  - Advertisement -

  Adăpostul de câini de la Dara a fost pur și simplu luat cu asalt astăzi de mai multe asociații și ONG-uri din județul Bihor a căror membri au venit să recupreze câinii capturați de hingherii sătmăreni din mai multe localități bihorene. Astfel, 25 de câini au fost salvați în urma acestui desant, însă numai ce s-a discutat minute bune cu nervii întinși la maxim.

  Acțiune de salvare

  Acțiunea, care s-a dovedit a fi drept una de salvare a patrupedelor, a fost organizată de mai multe asociații și ONG-uri din județul Bihor.

  Este vorba despre Asociația ANIMAL SHIELDS ORADEA,reprezentată de Kosztin Ildiko, Asociația A Paradise for the STREET ANIMALS, Asociația ARDA-ORADEA și Fundația SOS DOGS ORADEA.

  Reprezentanții acestor asociații, alături de alți voluntari, au pornit din Oradea în jurul orei 10.00 și au ajuns la Dara, unde au început negocierile cu reprezentanții adăpostului de animale.

  Coordonatorul acestei acțiuni a fost Kosztin Ildiko care a și purtat, de altfel, negocierile cu proprietarul și managerul adăpostului.

  Acuzații dure

  Hingherii sunt acuzați că au capturat câini în mod ilegal din județul Bihor și acum vor să-i recupereze și să-i ducă înapoi.

  ”Eu am venit după câinii mei din Bihor. Vreau să scot cât mai mulți câini posibil, chiar și cei care vor rămâne vor fi rezervați și în cursul săptămânii viitoare voi veni după ei”, a spus Kosztin Ildiko.

  Cei de la adăpostul de câini spun că au încheiate contracte cu mai multe primării din județul învecinat și în baza acestora au fost capturați cîinii, dar numai cei fără stăpân.

  S-a ajuns la un consens

  După mai multe discuții în contradictoriu, unele chiar aprinse, în cele din urmă s-a ajuns la un consens între reprezentanții ONG-urilor bihorene și conducerea adăpostului de la Dara.

  ”Trebuie să predați câinii. Eu îi adopt. Nu-i las pe stradă ci într-un adăpost unde nu vor fi eutanasiați. Cîinii noștri nu-i omorâți”, i-a spus Kosztin Ildiko proprietarului adăpostului de la Dara.

  În cele din urmă, s-a ajuns la un conses, astfel că cei 25 de câini prevăzuți în prima misiune de recuperare, au fost salvați.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img