FOTO. Captură record la Petea. Zeci de baxuri de țigări ascunse peste paleți cu sticle

Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Petea au descoperit, ascunse într-un automarfar peste 10.000 de pachete cu țigări, pentru care conducătorul auto nu deținea nici un document de proveniență.

Astfel, ieri, 27 ianuarie a.c., în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră un cetățean român, C.V., în vârstă de 29 ani, conducând un ansamblu de autovehicule marca Mercedes care transporta paleți cu sticle.

Din primele verificări s-a constatat faptul că un cablu de siguranță a automarfarului era rupt, existând astfel suspiciuni cu privire la marfa transportată.

Drept urmare, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit, ocazie cu care, deasupra paleților cu sticle au fost descoperite mai multe colete care conțineau țigări.

În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 10.300 pachete, cu timbru fiscal din R. Moldova, în valoare de peste 113.000 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit titlului VII, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 de țigarete.

Totodată automarfarul, în valoare de aproximativ 220.000 lei a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră pentru continuarea cercetărilor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Un nou caz în județ! Bărbat din zona Oașului cu CORONAVIRUS.

Un nou caz de Coronavirus a fost confirmat în județul Satu Mare. Ar fi vorba de un bărbat de peste 70 de ani din...

NU UITA! La noapte ROMÂNIA trece la ora de vară! STĂM ÎN CASĂ CU O ORĂ MAI PUȚIN!

Ora de vară 2020. În această noapte , România trece la ora de vară: Ora 03:00 va deveni ora 04:00 și vom dormi cu...

Mai e puțin și trecem la SCENARIUL 4 în România! Ce măsuri suplimentare ar urma să se ia!

Numărul de infectări cu COVID-19 a crescut în România, în ultimele zile, iar autoritățile încep să se pregătească pentru scenariul 4, atunci când vor...

NORMALIZARE. Numărul celor care TRAZITEAZĂ vămile din județ, în scădere DRASTICĂ

În perioada 27.03.2020, ora 19:15 - 28.03.2020, ora 07:15, la PTF Petea, pe sensul de intrare în țară s-au prezentat 164 persoane. Dintre acestea,...

ÎNGRIJORĂTOR. Încă două țări cu MULȚI SĂTMĂRENI, întroduse în ZONA ROȘIE. Despre ce e vorba

Încă două țări din Europa, în care se află foarte mulți sătmăreni, au fost introduse în zonele roșii de coronavirus. ”Începând cu data de 26...