FOTO. Congresul Medicilor Dentiști din Ardeal a fost deschis aseară. Oaspeți de seamă

Congresul Medicilor Dentiști din Ardeal, care se desfășoară la Satu Mare și care a ajuns la cea de a noua ediție, a fost deschis aseară într-un cadru festiv. La eveniment au fost prezenți oaspeți de seamă din domeniu, atât din țară, cât și din străinătate, dar și autoritățile locale sătmărene.

Astfel, la festivitatea de deschidere au fost prezenți lectori de la Universtităţile de Medicină Dentară din Bucureşti, Cluj şi Timişoara și anume dr. Augustin Mihai, prof. dr. Bucur Alexandru, decan prof. dr. Negruțiu Meda, prof. dr. Leretter Marius, Prof. dr. Sinescu Cosmin, dr. Bâldea Bogdan, dr. Brânzan Ionuț, dr. Jitaru Ștefan, dr. Bud Marius. De asemenea, au fost prezenți și invitați și lectori din Ungaria, și anume ing. Konya Janos și dr. Ducz Andras.

Autoritățile locale sătmărene au fost reprezentate de primarul Kereskenyi Gabor, respectiv city-managerul Masculic Csaba.

Cuvântul de deschidere a aparținut președintelui Colegiului Medicilor Dentiști Satu Mare, dr. Cosmin Rațiu, care a remarcat, printre altele, faptul că ajuns la a noua ediție, Congresul Medicilor Dentiști s-a transformat dintr-un eveniment regional, într-unul internațional.

Acesta a mai precizat că la ultimele ediții numărul participanților a fost de peste 400 persoane, adică dublu față de numărul medicilor dentiști din județul Satu Mare.

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor le-a urat “Bun Venit!” specialiștilor din țară și străinătate care participă la ediția a IX-a a Simpozionului Medicilor Stomatologici din Satu Mare.

“Știm despre migrația pacienților din Satu Mare spre centrele universitare, dar în cazul stomatologiei, fenomenul e invers, iar meritul este al medicilor stomatologici. Dumneavoastră dați comunității mult mai mult decât primiți. Vă felicit pentru organizarea acestui eveniment și vă doresc succes în tot ce faceți!”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

Și ceilalți vorbitori au apreciat modul în care a fost organizat acest eveniment de la Satu Mare.

Organizarea congresului, care se desfăpșoară în premieră la Casa Meșteșugarilor, este coordonată de preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti, dr. Raţiu Cosmin. Din echipa de organizatori mai fac parte dr. Osz Titus, dr. Csik Maticu Balazs şi dr. Leiher Leonora.

Timp de două zile, adică astăzi șimâine (vineri și sâmbătă), între orele 9.00-20.00, lectorii au pregătit cursuri pentru cei înregistrați. Cursul este acreditat cu 16 puncte EMC.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

ORDONANȚA MILITARĂ 4. Ce MĂSURI DURE au fost luate

Autoritățile instituie izolare la locul de muncă pentru personalul esențial din sistemul energetic și vor pune la dispoziție spații de cazare pentru personalul medical,...

RESPECT. UNICARM și Vasile Lucuț, o nouă DONAȚIE FABULOASĂ. 20.000 de euro pentru lupta împotriva COVID-19

Compania Unicarm din Satu Mare, în frunte cu patronul Vasile Lucuț, a făcut astăzi o nouă donație fabuloasă. În teledonul organizat astăzi de trustul...

DECESE. Autoritățile mai anunță DOI MORȚI infestați cu coronavirus. S-a ajuns la 42 de cazuri

Autoritățile au anunțat în această seară alte două decese la persoane infectate cu Coronavirus. Numărul decedaților bolnavi de COVID-19 a ajuns la 42 în...

DECIZIE. Toți ANGAJAȚII unui SPITAL din județ, TESTAȚI. Un pacient, declarat POZITIV COVID-19

Toți angajații Spitalului Municipal din Carei vor fi testați după ce un pacient internat aici a fost declarat pozitiv Covid-19. Primarul municipiului Carei le...

CFR introduce suplimentar 11 trenuri, dar SUSPENDĂ alte 100! Care este apelul companiei feroviere pe timp de CORONAVIRUS!

  Un număr de 11 trenuri au fost introduse suplimentar, cu circulaţie zilnică, pentru a veni în sprijinul navetiştilor şi a angajaţilor companiilor cu program...