FOTO. Congresul Medicilor Dentiști din Ardeal a fost deschis aseară. Oaspeți de seamă

Congresul Medicilor Dentiști din Ardeal, care se desfășoară la Satu Mare și care a ajuns la cea de a noua ediție, a fost deschis aseară într-un cadru festiv. La eveniment au fost prezenți oaspeți de seamă din domeniu, atât din țară, cât și din străinătate, dar și autoritățile locale sătmărene.

Astfel, la festivitatea de deschidere au fost prezenți lectori de la Universtităţile de Medicină Dentară din Bucureşti, Cluj şi Timişoara și anume dr. Augustin Mihai, prof. dr. Bucur Alexandru, decan prof. dr. Negruțiu Meda, prof. dr. Leretter Marius, Prof. dr. Sinescu Cosmin, dr. Bâldea Bogdan, dr. Brânzan Ionuț, dr. Jitaru Ștefan, dr. Bud Marius. De asemenea, au fost prezenți și invitați și lectori din Ungaria, și anume ing. Konya Janos și dr. Ducz Andras.

Autoritățile locale sătmărene au fost reprezentate de primarul Kereskenyi Gabor, respectiv city-managerul Masculic Csaba.

Cuvântul de deschidere a aparținut președintelui Colegiului Medicilor Dentiști Satu Mare, dr. Cosmin Rațiu, care a remarcat, printre altele, faptul că ajuns la a noua ediție, Congresul Medicilor Dentiști s-a transformat dintr-un eveniment regional, într-unul internațional.

Acesta a mai precizat că la ultimele ediții numărul participanților a fost de peste 400 persoane, adică dublu față de numărul medicilor dentiști din județul Satu Mare.

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor le-a urat “Bun Venit!” specialiștilor din țară și străinătate care participă la ediția a IX-a a Simpozionului Medicilor Stomatologici din Satu Mare.

“Știm despre migrația pacienților din Satu Mare spre centrele universitare, dar în cazul stomatologiei, fenomenul e invers, iar meritul este al medicilor stomatologici. Dumneavoastră dați comunității mult mai mult decât primiți. Vă felicit pentru organizarea acestui eveniment și vă doresc succes în tot ce faceți!”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

Și ceilalți vorbitori au apreciat modul în care a fost organizat acest eveniment de la Satu Mare.

Organizarea congresului, care se desfăpșoară în premieră la Casa Meșteșugarilor, este coordonată de preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti, dr. Raţiu Cosmin. Din echipa de organizatori mai fac parte dr. Osz Titus, dr. Csik Maticu Balazs şi dr. Leiher Leonora.

Timp de două zile, adică astăzi șimâine (vineri și sâmbătă), între orele 9.00-20.00, lectorii au pregătit cursuri pentru cei înregistrați. Cursul este acreditat cu 16 puncte EMC.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

România trimisă în fața Curții de Justiție. România este singurul stat membru care nu a comunicat încă măsurile de transpunere a directivei UE privind...

   Ieri, 2 iulie, Comisia a decis să trimită România în fața Curții de Justiție, solicitând sancțiuni financiare, ca urmare a faptului că nu...

MOBILIZARE. Să-i SUSȚINEM pe MEDICII sătmăreni aflați în PRIMA LINIE în lupta împotriva CORONAVIRUS!!!

Medicii din Satu Mare care au înfruntat multe greutăți în lupta cu virusurile și au fost în prima linie merită susținerea noastră! Haideți să fim...

COVID-19. Încă o VINDECARE la Satu Mare. Câte sunt în TOTAL

Autoritățile sătmărene anunță faptul că, în ultimele 24 de ore, la Satu Mare s-a mai produs încă o vindecare. Cu alte cuvinte, încă un...

Anunt mediu

Episcopia Romana Catolica Satu Mare, anunta publicul interesat asupra depunerii solicitarii de emitere a acordului de mediu pentru proiectul: "Construire 5 tronsoane locuinte colective,...

ACȚIUNE. Balastierele, CONTROLATE și AMENDATE de Inspecția Apelor. AMENZI grase și DOSARE PENALE

În această perioadă, inspectorii Administrației Bazinale de Apă (ABA) Someș-Tisa realizează controale pe linie de gospodărire a apelor la balastierele din județele Cluj, Maramureș,...