More


  FOTOGALERIE. Dublă sărbătoare la Ardud. Mica Unire și dezvelirea bustului lui Ștefan Mărcuș

  =

  Ziua de 24 Ianuarie, ziua Unirii Principatelor Române, a reprezentat, pentru locuitorii orașului Ardud, prilejul unei duble sărbători. Pe lângă manifestările organizate de Mica Unire, la Ardud, în localitatea Mădăras a fost dezvelit bustului lui Ștefan Mărcuș.

  Manifestările au debuta la Ardud unde, de la ora 12.00, au avut loc depuneri de coroane la bustul lui Alexandru Ioan Cuza. Aici primarul Ovidiu Duma a rostit câteva cuvinte privind însemnătatea acestui episod istoric și mai apoi s-au depus jerbe de flori, cei prezenți încheind evenimentul printr-o horă pe platoul din fața statuii.

  Apoi, la Mădăras, a avut loc dezvelirea bustului lui Ștefan Mărcuș. La acest eveniment, pe lângă primarul Ovidiu Duma, a consilierilor locali din Ardud, a localnicilor din Mădăras, au mai participat deputatul Romeo Nicoară, vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare, Ioan Rus, consilierul județean Adrian Cozma, viceprimarii municipiului Satu Mare, Doina Feher și Adrian Albu. Au mai fost prezenți directorul Direcției de Cultură și Patrimoniu Satu Mare, Zamfir Danciu, dr. Viorel Câmpean din partea Bibliotecii Județene, numeroși localnici din Ardud și localitățile vecine.

  La aceeași oră, la Căminul Cultural din Mădăras s-a desfășurat conferința ”Eminescu și societatea Carpații”, susținută de dr. Nicoară Mihali din Baia Mare. Totodată scriitorul băimărean și-a lansat cartea intitulată ”Moartea cărților”, eveniment cultural prezentat de Nicolae Scheianu.

  Dubla sărbătoare a orașului Ardud s-a încheiat cu un spectacol omagial pregătit de Cercul de dans sportiv al Casei de Cultură ”Dr. Augustin Mircea” din Ardud, Cercul de balet al Casei de Cultură ”Dr. Augustin Mircea” din Ardud, Corul de copii „Ardente” din Ardud, Ansamblul folcloric ”Cetatea Codrului” din Ardud cu soliștii: Cornel Pop, Teodora Bota și Vlad Jurchiș. Grupul Iza din Maramureș a prezentat un concert de muzică tradițională.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img