Zi de sărbătoare la Negrești Oaș


În a 33-a duminică după Rusalii, 28.01.2018, , Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, în fruntea unui numeros sobor de preoți printre care ii amintim pe protopopul de Oaș pr. Marcel Malanca,părintele secretar al protopopiatului Negrești Oaș Vladimir Sinesiu,pr. Paroh al Catedralei Pop Ioan,starețul Mănăstirii Bixad arhimandritul Emanuil Rus, preotul paroh al Parohiei Ortodoxe Tur.

Pr. RADU VASILE RUSU, preotul Schitului “Sf. Arhidiacon Ştefan” de la Luna Şes Nicolae Robaș, a fost prezent la Catedrala “Duminica Tuturor Sfinţilor” din oraşul Negreşti Oaş unde începând cu ora 09.30,unde a oficiat Sfânta Liturghie.

 

Fiind prima slujbă din noul an oficiată de Preasfinţitul Părinte Iustin în orașul Negrești Oaș, pe lângă numărul mare de credincioși prezenți, au luat parte la Sfânta Liturghie și prefectul județului Satu Mare Darius Filip, primarul Aurelia Fedorca si viceprimarul Fanea Ioan Constantin orașului Negrești Oaș, consilierul județean Nicolae Bura, membrii în adunarea eparhială a episcopiei Maramureșului și Sătmarului Silaghi Ovidiu , Gică Gârciu și Vasile Lohan, managerul Gazeta de Nord Vest și Nord Vest TV Mircea Govor, consilierii locali, directorii de deconcentrate, oamenii de afacerii.

O surpriză deosebită au pregătit școlile din oraș cu elevi îmbrăcați în straie populare. Aceștia au pregătit o frumoasă priceasnă pe care au cântat-o în timpul slujbei.

După cuvântul de învățătură al Preasfinţitului Părinte Iustin o elevă i-a dăruit o icoană pictată pe sticlă realizată special pentru această ocazie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Un nou caz în județ! Bărbat din zona Oașului cu CORONAVIRUS.

Un nou caz de Coronavirus a fost confirmat în județul Satu Mare. Ar fi vorba de un bărbat de peste 70 de ani din...

NU UITA! La noapte ROMÂNIA trece la ora de vară! STĂM ÎN CASĂ CU O ORĂ MAI PUȚIN!

Ora de vară 2020. În această noapte , România trece la ora de vară: Ora 03:00 va deveni ora 04:00 și vom dormi cu...

Mai e puțin și trecem la SCENARIUL 4 în România! Ce măsuri suplimentare ar urma să se ia!

Numărul de infectări cu COVID-19 a crescut în România, în ultimele zile, iar autoritățile încep să se pregătească pentru scenariul 4, atunci când vor...

NORMALIZARE. Numărul celor care TRAZITEAZĂ vămile din județ, în scădere DRASTICĂ

În perioada 27.03.2020, ora 19:15 - 28.03.2020, ora 07:15, la PTF Petea, pe sensul de intrare în țară s-au prezentat 164 persoane. Dintre acestea,...

ÎNGRIJORĂTOR. Încă două țări cu MULȚI SĂTMĂRENI, întroduse în ZONA ROȘIE. Despre ce e vorba

Încă două țări din Europa, în care se află foarte mulți sătmăreni, au fost introduse în zonele roșii de coronavirus. ”Începând cu data de 26...