More

    FOTOGALERIE. Patronul duhovnicesc al școlii, sărbătorit ”Steinhardt”. Slujbă Arhierească


    Mare sărbătoare astăzi la Liceul Teologic Ortodox „Nicolae Steinhardt” care şi-a sărbătorit, pentru al patrulea an consecutiv, protectorul duhovnicesc, Sfântul Ierarh Grigorie Teologul. Sărbătoarea a fost cinstită prin prezenţa sa de către PS Iustin al Maramureșului și Sătmarului, care a oficiat o Liturghie Arhierească alături de un sobor preoţi, printre care și directorul școlii, Gabriel Groza.

    Mica biserică din curtea Liceului Teologic Ortodox „Nicolae Steinhardt” s-a dovedit a fi neîncăpătoare la Liturghia Arhierească oficiată de PS Iustin cu ocazia sărbătoririi Hramului şcolii, Sfântul Ierarh Grigorie Teologul.

    În predica sa, făcând referire la viața și activitatea Sfântului Ierarh Grigorie Teologul, PS Iustin Sigheteanu i-a îndemnat atât pe elevi cât și pe profesori să ia pildă și să devină mărturisitori și jertfitori ca acesta.

    La rândul său, directorul Liceului Ortodox, preotul Gabriel Groza, a spus că ziua de astăzi a fost binecuvântată de Dumnezeu.

    Sfântul Ierarh Grigorie Teologul (329-390), cunoscut și ca Grigorie de Nazianz, a fost un mare sfânt părinte și învățător al Bisericii. Prăznuirea lui se face pe 25 ianuarie, iar la 19 ianuarie se prăznuiește aducerea moaștelor sale în biserica Sfinților Apostoli din Constantinopol. De asemenea, pe 30 ianuarie, la praznicul Sfinților Trei Ierarhi, și sfântul Grigorie Teologul este comemorat de Biserică, împreună cu sfinții Vasile cel Mare și Ioan Gură de Aur.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE