More


  Ioana Bran, aproape sigur ministru. Propusă pentru trei ministere

  =

  Deputatul sătmărean Ioana Bran, secretarul Camerei Deputaților, va ajunge aproape sigur ministru în cadrul Guvernului Viorica Dăncilă. Numele se află pe lista de propuneri pentru nu mai pușin de trei ministere. Este vorba despre Ministerul Tineretului și Sportului, Ministerul Turismului dar și Ministerul Consultării Publice și a Dialogului Social.

  Astfel că, din cele trei ministere la care a fost propusă, Ioana Bran are șanse foarte mari să fie numită pentru unul din ele. Cele mai mari șanse sunt, însă, la Ministerul Tineretului și Sportului sau la Turism., mai ales după ce ministrul de până acum, Marius Dunca, și-a anunțat demisia.

  Ministrul Tineretului și Sportului: Marius Dunca s-au Ioana Bran

  Ministrul Turismului: Mircea Dobre (Constanța) și Ioana Bran (Satu Mare)

  Ministerul consultării publice și dialogului social s-ar putea desființa, ceea ce l-ar lăsa în afara Guvernului pe Gabriel Petrea; o altă variantă ar fi Ioana Bran

  Astfel, CExN al PSD se va reuni, vineri, de la ora 11.00, iar Biroul Politic Central al ALDE a fost convocat pentru ora 10.00. La şedinţa ALDE va participa şi premierul desemnat, Viorica Dăncilă.

  Grupurile parlamentare ale PSD, dar şi cele ale ALDE, se vor reuni duminică, la Palatul Parlamentului, în perspectiva votului care urmează a fi dat luni asupra componenţei Guvernului şi programului de guvernare.

  Birourile Permanente reunite ale celor două Camere au fost deja convocate pentru vineri la ora 15.00, pentru a lua act de trimiterea listei cu miniştri şi a programului de guvernare şi pentru a convoca luni sesiunea extraordinară a Parlamentului.

  Astfel, luni, 29 ianuarie, ar urma să aibă loc, de dimineaţă, audierea miniştrilor în comisiile parlamentare de specialitate, iar procedura de vot va începe la ora 15.00, astfel încât spre seară să se poată depune jurământul la Palatul Cotroceni.

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img