Mii de vieți salvate EROII Sătmarului. Bilanțul ISU

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Someș Satu Mare a avut, în cursul anului trecut, peste 8.100 de intervenții. Au fost, astfel, salvate, peste 6.000 de vieți, bunuri de peste 60 de milioane de lei dar și animale, conform Bilanțului ISU Satu Mare pe anul 2017.

Raportul activității instituției a fost prezentat astăzi, într-un cadru festiv, în sala de spectacole a Tetarului de Nord. La eveniment a fost prezent și fostul șef al IGSU, colonelul Daniel Dragne, dar și prefectul Darius Filip, respectiv primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor.

Prefectul a apreciat modul în care pompierii sătmăreni au gestionat incendiul sondei de la Moftinu Mare, acordând, astfel, o diplomă de merit cadrelor ISU Satu Mare.

Cuvinte de apreciere la activitea ISU a avut și primarul Kereskenyi Gabor.

Potrivit bilanțului prezentat de șeful ISU Satu Mare, col. Nicolae Dima, în cursul anului 2017, cadrele instituției au avut, în total, 8.110 (în medie 22 pe zi), cu aproape 5% mai multe decât în 2016.

Dintre acestea, 246 au fost incendiu (+6,49%), 77 incendii de vegetație (+37,5%) 149 de acțiuni de protecție a comunităților (-10,77%) sau alte 69 de sotuații de urgență (+35,29%).

De departe, însă, cele mai multe intervenție ale ISU Satu Mare le-au avut SMURD-ul. Astfel, paramedicii SMURD au avut, anul trecut, 6.030 intervenții, adică cel puțin tot atât de multe vieți au fost salvate.

În cazul incendiilor, cele mai multe dintre acestea au fost produse de instalații electrice defecte, urmate de cele produse de coșurile sau burlanele de fum necurățate. Îngrijorător este faptul că 32 de incendii au fost provocate intenționat de piromani.

În urma intervenției pompierilor sătmăreni, au fost salvate 39 de persoane, alte 6.202 fiind asistate medical. De asemenea, au fost salvate bunuri în valoare totală de peste 64 de milioane lei, precum și opt animale.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Un nou caz în județ! Bărbat din zona Oașului cu CORONAVIRUS.

Un nou caz de Coronavirus a fost confirmat în județul Satu Mare. Ar fi vorba de un bărbat de peste 70 de ani din...

NU UITA! La noapte ROMÂNIA trece la ora de vară! STĂM ÎN CASĂ CU O ORĂ MAI PUȚIN!

Ora de vară 2020. În această noapte , România trece la ora de vară: Ora 03:00 va deveni ora 04:00 și vom dormi cu...

Mai e puțin și trecem la SCENARIUL 4 în România! Ce măsuri suplimentare ar urma să se ia!

Numărul de infectări cu COVID-19 a crescut în România, în ultimele zile, iar autoritățile încep să se pregătească pentru scenariul 4, atunci când vor...

NORMALIZARE. Numărul celor care TRAZITEAZĂ vămile din județ, în scădere DRASTICĂ

În perioada 27.03.2020, ora 19:15 - 28.03.2020, ora 07:15, la PTF Petea, pe sensul de intrare în țară s-au prezentat 164 persoane. Dintre acestea,...

ÎNGRIJORĂTOR. Încă două țări cu MULȚI SĂTMĂRENI, întroduse în ZONA ROȘIE. Despre ce e vorba

Încă două țări din Europa, în care se află foarte mulți sătmăreni, au fost introduse în zonele roșii de coronavirus. ”Începând cu data de 26...