More


  Pârtiile de schi de la Borşa, numai bune pentru practicarea sporturilor de iarnă

  =

  Se știe, deja, că la Borșa sunt pârtii de schi foarte bune, peisaje rupte din povești, iar prețurile nu sunt la fel de mari ca în stațiunile de pe Valea Prahovei. Borșa este în județul Maramureș, întinsă pe nu mai puțin de 52 de kilometri! Orașul se află la o altitudine de 700 m, într-o depresiune muntoasă, înconjurat de masivele Rodnei, Maramureșului și Țibău.Se știe, deja, că la Borșa sunt pârtii de schi foarte bune, peisaje rupte din povești, iar prețurile nu sunt la fel de mari ca în stațiunile de pe Valea Prahovei. Borșa este în județul Maramureș, întinsă pe nu mai puțin de 52 de kilometri! Orașul se află la o altitudine de 700 m, într-o depresiune muntoasă, înconjurat de masivele Rodnei, Maramureșului și Țibău.

  La Borșa se poate ajunge pe DN 18 Baia Mare/Maramureș-Șesuri. Borșa este al treilea cel mai mare centru urban al județului Maramureș, din punct de vedere demografic, cu o populație de peste 27.000 de locuitori. Aici, turismul este foarte bine dezvoltat, iar călători din toate colțurile lumii vin să experimenteze tradițiile și obiceiurile vechi maramureșene. Acesta este locul ideal pentru a începe aventurile prin Maramureș. În apropierea localității Borșa, turiștii se pot plimba cu ultimul tren care funcţionează cu aburi, pe o cale ferată forestieră.

  Localitatea Borșa atrage foarte mulți turiști pasionați de schi datorită multitudinii de pârtii pentru sporturile de iarnă, pe diverse grade de dificultate. Aici se află și una dintre cele mai înalte trambuline naturale din Europa (de 113 m), pe care se pot face sărituri cu schiurile. De asemenea, în stațiune se pot găsi și izvoare cu ape minerale bicarbonatate, calcice, magneziene și feruginoase, mofete și ieşiri vulcanice în pământ, folosite în tratarea diverselor afecțiuni renale și a bolilor pulmonare. Zona din jurul orașului Borșa oferă numeroase obiective turistice impresionante, precum rezervații naturale cu văi, cascade, vârfuri înalte, monumente ale naturii inedite, locuri și peisaje care îți taie răsuflarea, plus câteva atracții unice zonei.

  Turismul în zona Borșa s-a dezvoltat în ultimii ani, iar amatorii de sporturi de iarnă găsesc aici pârtii de schi: pentru avansați -Telescaun și Pătrat și încă o pârtie pentru începători. Locuri de cazare găsiți la pensiuni, vile și case particulare în funcție de gusturi și buzunarele fiecăruia. În Borşa funcţionează două pârtii de schi de dificultate medie: Stiol, cu o lungime de 1000 de m, şi Poiana, cu o lungime de 2000 m. Pârtiile dispun de telescaun pentru 2 persoane în Poiana şi teleschi pentru vârful Stiol.

  Dacă plănuiți o vacanță la Borșa, vizitați și Cascada Cailor, Cariera de Piatră, Vârful Pietrosu Rodnei, Lacul Iezer sau cabanele Puzdrele și cea meteorologică. La Moisei se află monumentul eroilor căzuți în Al Doilea Război Mondial, iar la Baia Borșa se găsesc izvoarele de apă minerală și Fântâna Stanchi. Este o zonă de o frumusețe cu totul aparte, unde veți mai găsi șase rezervații naturale: Rezervația Pietrosu Mare, Rezervația Cornu Nedeii-Ciungii Bălăsânii (pentru ocrotirea cocoșului de mesteacăn), Rezervația Salhoi- Zambroslaviile (geologică și botanică), Rezervația mixtă Peștera- Izvorul Albastru al Izei și Rezervația Piatra Rea (pentru protecția formațiunilor geologice și flora rară de aici).

  Nicolae Ghişan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img