Un serviciu nou și inovativ pentru mămicile și bebelușii din Satu Mare. Biblio–Bebe–Cafenea

Biblioteca Județeană Satu Mare, instituție publică de cultură din subordinea Consiliului Județean Satu Mare, demarează un nou concept de serviciu de bibliotecă, denumit „Biblio–Bebe–Cafenea”. Programul este destinat copiilor cu vârste cuprinse între 0 și 3 ani, dar și părinților acestora.

Programul propus de către Secția de împrumut pentru copii se va desfășura pe parcursul a patru luni, în perioada ianuarie-mai, cu periodicitate săptămânală. Pentru început, acest nou serviciu va avea un caracter experimental, iar în fericita situație în care va fi apreciat de către beneficiari, perioada de implementare va fi extinsă.
Prima întâlnire va avea loc luni, 29 ianuarie, începând cu ora 10.00, la sediul Bibliotecii Județene Satu Mare, în Sala Multimedia, situată la etajul clădirii de pe strada Decebal, nr. 2.

Ideea implementării acestui program și la Biblioteca Județeană Satu Mare aparține bibliotecarei Veres Erzsebet, alintată de către colegi Jojo, ca rezultat al participării sale, alături de alți bibliotecari sătmăreni, la lucrările și atelierele celei de a XXVIII-a ediții a Conferinței Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România–Inovație, Creativitate, Leadership–din perioada 2-4 octombrie 2017, în organizarea Bibliotecii Județene „Octavian Goga” Cluj.

Organizatorii promit abordarea unor teme de actualitate pentru părinți de bebeluși, de fiecare dată fiind prezenți invitați în măsură să susțină tematica abordată, într-un ambient plăcut și adaptat cerințelor tematicii abordate.
La prima întâlnire părinții participați vor afla detalii cu privire la obținerea permisului de acces la bibliotecă, dar și despre serviciile și facilitățile pe care le oferă biblioteca publică întregii comunități sătmărene.

Tema centrală a întâlnirii va aduce în atenția participanților tehnica de formare a wrap-ului, având-o ca invitată pe Vad Szilvia, mămică la rândul ei. Iată cum, o mămică decide să-și ofere disponibilitatea de a împărtăși celor prezenți detalii privitoare la folosirea corectă a wrap-ului, oferă informații despre vârsta potrivită a bebelușilor pentru a fi folosit și aduce argumente în beneficiul folosirii acestei metode pentru poziționarea corectă a coloanei vertebrale a bebelușului.

Cei mai mici beneficiari, bebelușii, la rândul lor, vor avea parte de o surpriză, materializată prin ascultarea unei povești lecturate de către una dintre mămicile participante la activitate.

Cunoscute fiind beneficiile lecturii asupra dezvoltării inteligenței, abilităților lingvistice și personalității copiilor de la cele mai fragede vârste, programul „Biblio–Bebe–Cafenea” își propune să-i readucă pe părinți în bibliotecă și astfel să contribuie la conștientizarea importanței lecturii de la cele mai fragede vârste. „Dacă părinții cresc copii, noi, bibliotecarii, avem frumoasa misiune de a crește cititori.”, a declarat bibliotecara Jojo, inițiatoarea proiectului.

În cadrul programului, părinții vor avea posibilitatea de a socializa, de a împărtăși experiențe și de a dobândi noi informații din zona temelor care prezintă interes pentru ei, în compania bibliotecarilor, la o ceașcă de cafea sau ceai, într-un ambient cald și primitor.

Dragi părinți și bebeluși, vă așteptăm cu mare drag! Participarea este gratuită!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

ALARMĂ. EXPLOZIE de COVID-19 la Satu Mare. Șase cazuri într-o SINGURĂ ZI

Se poate spune că la Satu Mare avem parte de o adevărată explozie de cazuri confirmate de coronavirus. Într-o singură zi, numărul acestor cazuri...

FOTO. ACCIDENT. A intrat cu TIRUL într-o CASĂ. Undeva în JUDEȚ

Un accident ce se putea solda cu victime omenești s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 3.00, pe DN 19....

FLORIILE la catolici. O SĂRBĂTOARE însemnată

Duminică, 5 martie 2020, credincioșii catolici și cei reformați din lumea întreagă celebrează Duminica Floriilor, care deschide ciclul sărbătorilor pascale. Pentru biserica Romano Catolică,...

FOTOGALERIE. PRIMELE Imagini din Laboratorul COVID-19 din Satu Mare. TESTĂRI, în scurt timp

Prefectura Satu Mare a prezentat primele Imagini din laboratorul în care se vor prelucra cât de curând testele Covid19, din incinta Spitalului Județean de...

FOTOGALERIE. FLĂCĂRI în ȚARA OAȘULUI. Pompieriiau LUPTAT două ore și jumătate cu FLĂCĂRILE

Azi dimineață, în jurul orei 08:30, pompierii din cadrul Secției de Pompieri Negrești Oaș au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit...