More


  Polițiștii au făcut ”prăpăd” în trafic

  =

  Aproape 60 de permise de conducere au reținut polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare în acest sfârșit de săptămână, 29 – 30 iunie a.c., în urma unor acțiuni desfășurate pe raza județului Satu Mare, care au vizat combaterea accidentelor rutiere care au ca și cauză principală viteza excesiv. Totodată, au fost apolicate amenzi în cuantum de peste 100.000 de lei.

  Amenzi în cuantum record
  Astfel, în perioada 28 – 30 iunie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au efectuat acțiuni pentru depistarea conducătorilor auto care depășesc limitele de viteză atât în localități cât și în afara acestora, pe raza județului, ocazie cu care aplicat peste 280 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 105 000 de lei.

  ”Zburătorii” din trafic, potoliți
  De asemenea, în total polițiștii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 57 de conducători auto și au ridicat 6 certificate de înmatriculare.

  Din totalul permiselor de conducere reținute, polițiștii rutieri au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce pentru 90 de zile, în cazul a 32 de conducători auto cu vârste cuprinse între 20 și 69 de ani, care au fost filmați și înregistrați de aparatul radar rulând cu viteze de la 101 km/h până la 155 km/h, atât în interiorul cât și în afara localităților, de pe raza județului Satu Mare. Totodată, au fost depistați 5 conducători auto cu vârste cuprinse între 36 și 45 de ani, pentru care testarea cu aparatul alcooltest a indicat concentrații alcoolice cuprinse între 0,04 mg/l și 0,32 mg/l alcool pur în aerul expirat.

  Bețivi la volan
  Pe lângă sancțiunile contravenționale aplicate, polițiștii au constatat și trei infracțiuni la regimul rutier în flagrant delict, depistând trei șoferi la volanul unor autoturisme sub influența băuturilor alcoolice.

  Astfel, la data de 28 iunie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au oprit pe strada Păuleștiului, un bărbat, de 60 de ani, care se afla la volanul unui autoturism fiind sub influența băuturilor alcoolice. După ce a fost testat de polițiști cu aparatul alcooltest a rezultat a concentrație alcoolică de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat.

  Tot în municipiul Satu Mare și polițiștii Biroului Rutier au depistat la data de 29 iunie a.c., un șofer, de 48 de ani, care se afla la volanul unui autoturism pe strada Magnoliei, sub influența băuturilor alcoolice. După ce a fost testat de polițiști cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație alcoolică de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat.

  La data de 29 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției oraș Negrești Oaș au identificat în oraș negrești Oaș, pe strada Luna, un bărbat, de 41 de ani, care se afla la volanul unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice. După ce a fost testat cu aparatul a rezultat o concentrație alcoolică de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat. Toți trei au fost conduși la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei, fiind întocmite dosare penale în toate cazurile.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img