More


  Ministrul Agriculturii: ”Consumați PRODUSE ROMÂNEȘTI! Îndemn pentru români de la UNICARM Satu Mare

  - Advertisement -

  Aflat la Satu Mare, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Nechita-Adrian Oros, a vizitat azi compania Unicarm din Vetiș. Cu această ocazie, i-a îndemnat pe români să consume doar produse românești. 

  În programul său, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Nechita-Adrian Oros a vizita companiile sătmărene din domeniul industriei alimentare Unicarm și Primalact, și a avut la Tășnad o întâlnire cu producătorii agricoli.

  La vizita făcută la Unicarm, ministrul Agriculturii, însoțit de prefectul Radu Bud, de deputatul sătmărean Romeo Nicoară, de viceprimarul Adrian Albu, a fost întâmpinat de patronul Companiei, Vasile Lucuț, cu un buchet de produse ale firmei, cu pâine și sare, dar și cu pălincă de Oaș.

  Apoi au fost vizitate fabricile de pe platforma Unicarm.

  La finalul, ministrul Nechita-Adrian Oros a avut o întâlnire cu mass-media sătmăreană, ocazie cu care a apreciat ceea ce a văzut la Unicarm și la Primalact.

  A afirmat însă că nu este suficient și i-a îndemnat pe sătmăreni și pe români să consume doar produse românești pentru a salva economia României.

  ”Desigur, sunt mulți cei care vor zice că produsele românești sunt mai scumpe decât cele străine. Dar trebuie să vă gândiți că dacă dați 5 lei pe un produs, atunci cel puțin un leu se întoarce în școlile românești, în spitalele românești, în infrastructura din România. Trebuie să îi educăm și pe cei mici să consume produse românești”, a mai spus ministrul Agriculturii.

  La rândul său, patronul Unicarm, Vasile Lucuț, a declarat că activitatea companiei pe care o conduce nu a avut pierderi mari în timpul epidemiei de coronavirus. Doar măsurile impuse de autorități privind igienizările, măsurile de protejare a angajaților au costat compania ceva bani.

  A recunoscut că și vânzările din timpul perioadei pascale au fost ceva mai mici comparativ cu alți ani.

  Chiar și în aceste condiții, Vasile Lucuț și Compania Unicarm a făcut o donație de 250.000 de euro pentru Spitalul Județean Satu Mare, bani care au mers către aparatură de testare, kit-uri și ventilatoare, printre alte dispozitive medicale de care personalul medical avea nevoie.

  De asemenea, a mai făcut o donație substanțială de 20.000 de euro în timpul unui teledon organizat de o televiziune din țară.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img