Patronii de restaurante din Satu Mare TRAG un semnal de ALARMĂ: ”Lăsați-ne să deschidem terasele, altfel rămânem fără personal!”

Patronii de restaurante din Satu Mare au ajuns la capătul puterilor și acuză guvernanții că până acum nu au primit niciun ajutor concret în perioada pandemiei Perioadă în care au fost nevoiți să-și restrângă activitatea doar pe livrări la domiciliu sau unii chiar să pună lacăt afacerii și să-și trimită angajații în șomaj tehnic.

”Toată lumea se bâlbâie , încă nu e nimic concret . Sper să deschidem pe 1 iunie dar la drept vorbind și așa e greu de spus când ne vom reveni. Dacă ne vom mai reveni după această criză.” A spus luni seara la emisiunea Actualitatea sătmăreană, Cipri Chiorean patronul unui cunoscut restaurant din Satu Mare.

Acesta a mai afirmat că din punctul lui de vedere deschiderea teraselor ar fi trebuit să fie decisă de autoritățile locale , și nu de la București.

”Din punctul meu decizia deschiderii teraselor ar fi trebuit să fie la primării. În funcție de numărul de cazuri din localitatea respectivă, nu să stăm după guvern și să ne raportăm la nivel național.”

Cea mai mare temere a patronului e însă că restaurantele din Satu Mare își vor pierde angajații. Bucătarii și ospătarii sunt acum momiți în vest cu salarii mult mai mari .

”S-ar putea să rămânem fără personal. Ungaria, Germania , Austria au deschis și ne pleacă ospătarii și bucătarii buni. Va fi greu să-i readucem înapoi. Eu din 22 de angajați acum mai funcționez cu patru…Doar pe partea de livrare. Vânzările mele sunt acum doar de 6-7% față de ce era înainte…Nu înțeleg de ce e voie să stai distanțat în autobuz și la terase nu poți…E plin în parcuri de tineri, în parcări se stă liniștit la un suc la o bere iar organizat și supravegheat pe terase nu se poate. Nu-i înțeleg pe guvernanți…Ca să nu mai vorbim de supermarket-uri unde e plin de lume…”

Terasele s-ar putea deschide pe 1 iunie, cel puțin așa sună ultima promisiune a premierului Ludovic Orban…Rămâne de văzut câte dintre restaurantele din Satu Mare vor mai apuca ”în viață” această dată…

”Noi tragem un semnal de alarmă…dați drumul la terase și restaurante , sistemul HORECA e în moarte clinică…! Din păcate până acum m primit doar promisiuni și nimic concret de la guvern” a încheiat Cipri Chiorean.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Guvernul ia în calcul revenirea la starea de urgenţă. SURSE

Potrivit unor surse Adevărul, la propunerea medicilor, Guvernul Orban ia în calcul reintroducerea stării de urgenţă în zonele în care s-au înregistrat foarte multe...

Marcel Ciolacu, despre legea carantinării şi izolării. “Nu putem vota această lege. Am o dezamăgire personală faţă de Klaus Iohannis”

Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD, a declarat, luni, că parlamentarii social-democraţi nu vor vota în Senat “până când prim-ministrul şi ministrul Sănătăţii nu...

Gabriel Leș: Legea privind carantinarea și este o aberație juridică

Senatorul PSD de Satu Mare, fostul ministrul al Apărării, Gabriel Leș, spune că Legea privind carantinarea și izolarea pe care guvernul Orban o vrea...

Marcel Ciolacu: “Când vom depune moţiunea, ea trece 100%. În acest moment avem 204 voturi”

Comitetul Executiv al PSD s-a reunit luni pentru a discuta felul în care parlamentarii partidului vor vota în privinţa legii carantinării, iar la sfârşitul...

Handicapat… pe jumătate

Este greu de răspuns de ce parchează unii peste linii, așa cum se vede în imaginea alăturată publicată de activiștii de la DriversSM. Desigur,...