More

    Legea anti-kitch, inițiată de sătmăreana Ioana Bran, a fost adoptată de Parlament.

     Chiar de Ziua Internațională a Iei, Camera Deputaților a adoptat Proiectul de lege privind meșteșugarii populari din România.
     Este un act de susținere și de recunoaștere a valorii lor, anunță deputatukl PSD de Satu Mare, fostul ministru al Tineretului și Sportului, Ioana Bran.
     ”Prin noua lege se trage linie între creatorul popular și comerciant. Era timpul! Iar autoritățile vor interveni acolo unde tradiția este „confundată” cu kitch-ul, doar pentru profit. Am stabilit și un cadru instituțional de recunoaștere a statutului profesional al meșterilor, precum și formele de organizare a acestora.Camera Deputaților a fost for decizional. Prin urmare, după votul de azi, legea va merge spre promulgare la președinte. Sper să o vedem cât mai curând în Monitorul Oficial!
    P.S. Trebuie să vă mai spun că mă număr printre inițiatorii acestui demers legislativ. Și sunt mândră de asta! Iar în fotografie o am alături pe tanti Anica Mare, meșter popular din Țara Oașului”, a declarat Ioana Bran după votul din Parlament.

     

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE