More


  CAPTURĂ. Articole pirotehinice PERICULOASE, confiscate cu MIILE la Satu Mare

  =

  Peste 9.000 de articole pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, în urma unor acțiuni organizate la data de 30 decembrie a.c..

  Astfel, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Satu Mare în colaborare cu polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Satu Mare au organizat la data de 30 decembrie a.c., acțiuni în vederea identificării persoanelor care efectuează operațiuni cu obiecte pirotehnice, fără drept.

  În urma activităților desfășurate au depistat patru sătmăreni, cu vârste cuprinse între 18 și 23 de ani, care se aflau pe raza municipiului, având asupra lor de obiecte pirotehnice, pentru care nu a putut să prezinte documente de proveniență. Au fost ridicate de la cei în cauză 785 articolele pirotehnice în vederea confiscării.

  În cauze s-au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunii de orice operațiuni cu obiecte pirotehnice.

  Totodată, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Satu Mare, au identificat în localitatea Târgu Bixad un bărbat, de 51 de ani, din Negrești Oaș care deținea asupra sa 64 de articole pirotehnice din categoria F2, pe care le oferea spre vânzare, fără a deține autorizație în acest sens.

  l
  Tot în localitatea Târgu Bixad, polițiștii au mai identificat un bărbat de 43 de ani, din Negrești Oaș care deținea asupra sa 400 articole pirotehnice din categoria F2, 5500 din categoria P1 și 2400 din categoria F1, pe care le oferea spre vânzare, fără a deține autorizație în acest sens.

  În ambele cauze s-au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunii de comercializarea articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnisti, iar articolele pirotehnice depistate de polițiști au fost ridicate în vederea confiscării.

  l

  Reamintim cetățenilor că orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an.

  Comercializarea către persoanele cu vârsta sub limita prevăzută de lege a articolelor pirotehnice din categoriile 1 şi P1, precum şi comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an.

  În contextul apariției pe piața românească a articolelor pirotehnice de tip petardă, încadrate în categoria P1, facem precizarea că acestea nu sunt destinate a fi folosite în scop de divertisment, utilizarea lor fiind permisă în cazuri deosebite, de persoanele aflate în pericol, pentru a îndepărta animalele agresive sau sălbatice, de către fermieri sau alte categorii profesionale care utilizează aceste articole pirotehnice în scop tehnic.

  În fapt, aceste articole pirotehnice anterior erau încadrate în categoriile de risc F2 și F3, fiind destinate uzului profesional datorită periculozității deosebite, iar ulterior au fost certificate pentru introducere pe piață pe baza scopului declarat (combaterea atacului animalelor sălbatice).  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img