Trustul Nord Vest TV și Gazeta de Nord-Vest a pierdut încă un om de mare valoare. După Florin Cățoiu, profesorul Teodor Curpaș sau Gheorghe Munteanu, un alt reprezentant al acestui trust se alătură redacției Nord Vest TV și Gazeta de Nord- Vest din ceruri.

Realizatorul TV și redactorul GNV, maestrul Dumitru Țimerman, a decedat ieri dimineață într-un spital din Satu Mare. Dumitru Țimerman și-a dedicat viața sa mass-mediei, în special televiziunii, dar a cochetat foarte bine și cu presa scrisă, a fost un poet și prozator de excepție, iar anul acesta a lansat prima sa carte pentru copii “Comoara din ulcior”.
Pentru mulți dintre colegii care au rămas ori s-au perindat prin redacțiile Nord Vest TV și Gazeta de Nord-Vest, dar nu numai, Dumitru Țimerman a fost un mentor, un coleg deosebit, un om bun, un om de la care puteai să înveți și care își deschidea sufletul și cunoștințele pentru toți.

Dumitru Țimerman s-a născut în 16 martie 1960 în Lucăceni. A fost căsătorit cu Lena, dragostea vieții lui, sufletul lui pereche. Cei doi au împreună două comori: fiica Oana și mezinul familiei Grațian. Doamne, ce frumos vorbea domnul Mitică de familia lui. Miti pentru prieteni … a debutat în anul 1978 în revista şcolară ”TEHNICUS”, înființată de prof. TEODOR CURPAȘ. A fost licenţiat în presa scrisă, dar a studiat şi jurnalism de radio şi televiziune în anii facultăţii, pe care a absolvit-o sub tutela Universităţii din Bucureşti.
Absolvent al Școlii de Studii Doctorale – specializarea economie, a Universității de Vest Timișoara, a lucrat de-a lungul vremii în presa scrisă şi de televiziune din municipiul Satu Mare, în calitate de redactor, redactor şef, reporter la diferite publicaţii, dar şi realizator de emisiuni pe teme: economice, culturale, religioase şi politice.

Președinte și inițiator al Filialei UZPR ”Anton Davidescu” Satu Mare și Sălaj, Dumitru Ţimerman a fost premiat de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România cu: Premiul UZPR, “Eminescu, ziaristul” ediţia a V-a 2017; Premiul UZPR 2018 la Secțiunea Presă Scrisă „ Limba română, întregitoare de neam”; Premiul UZPR, ”ACTA NON VERBA” 2019 pentru promovarea activității UZPR; și, nu în ultimul rând, Premiul la Secțiunea Presă Scrisă al Concursului „Sens și contrasens în mass-media”, obținut în cadrul Galei Premiilor UZPR 2020.

Din păcate, însă, Dumnezeu îi cheamă la El pe cei mai buni oameni. Acum, din nefericire, a fost rândul colegului nostru Dumitru Țimerman, care a lăsat un gol imens atât în redacția trustului Nord Vest, dar și în sânul familiei sale.
Gândurile colegilor de la Nord Vest TV și Gazeta de Nord-Vest se îndreaptă, în aceste momente grele, și spre familia îndoliată și îndurerată, căreia îi transmite cuvinte de îmbărbătare, dar și sincere condoleanțe.

UZPR, DGASPC, Universitatea de Vest Vasile Goldiș, dar și Primăria Satu Mare și președintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, au transmis mesaje de condoleanțe familiei greu încercate

“UZPR a aflat cu profundă întristare de trecerea în neființă a celui care a fost cunoscutul gazetar și om de cultură Dumitru Țimerman, președinte al Filialei Satu Mare a UZPR. Cu o activitate de excepție în presa locală, dar și la nivel național, mentor pentru jurnaliști tineri, jurnalist de vocație, cu o întinsă pregătire, condei redutabil și scriitor de certă întindere, Dumitru Țimerman a scris nouă volume, dintre care unele publicate la Editura UZPR, și a făcut din Filiala pe care a condus-o un pol al jurnalismului implicat. În anul 2017, Dumitru Țimerman a fost premiat de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, la ediția a V-a a Premiilor „Eminescu, ziaristul”. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

“Cu adâncă durere în suflet ne luăm rămas bun de la colegul și prietenul nostru Dumitru Ţimerman. A fost mai mulți ani cadru didactic asociat în cadrul Facultății de Istorie-Jurnalism și un partener de excepție cu care am realizat mai multe emisiuni de profil educațional pentru publicul sătmărean. Am pierdut cu toții un om admirabil, un om de o deosebită erudiție, devotat comunității din care a făcut parte. În numele comunității academice a Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, transmitem membrilor familiei îndoliate cele mai sincere sentimente de compasiune. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

“Vestea morții neașteptate a colegului nostru drag, Dumitru Țimerman, ne-a îndurerat. Nu există cuvinte care să poată alina durerea și tristețea prin care trece familia și apropiații familiei. De acum înainte nu-l vom mai vedea pe colegul nostru, decât prin fereastra amintirilor. Doamne, odihnește-l în pace! Sincere condoleanțe familiei îndurerate. Ne rugăm ca Bunul Dumnezeu să mângâie sufletele celor rămași nemângâiați de tragica despărțire. Colegii din cadrul Serviciului Monitorizare, Strategii, Programe, Proiecte: Minodora, Ana, Suzana, Geta, Cristi și Teo.”

“Ne exprimăm profundul regret pentru pierderea suferită de presa sătmăreană, prin trecerea în eternitate a jurnalistului Dumitru Țimerman, un profesionist cu o experiență de zeci de ani în presa scrisă și în televiziune. În aceste momente de grea încercare adresăm sincere condoleanțe familiei îndoliate și colegilor de presă! Condu-cerea Primăriei Municipiului Satu Mare”

“Colegii trustului Nord Vest îl roagă pe Bunul Dumnezeu să îl așeze pe colegul nostru, Dumitru Țimerman, în rândul celor drepți, de-a dreapta Sa, în Rai, să-i dea odihnă veșnică. DRUM LIN SPRE CER, DUMITRU ȚIMERMAN!”

“Îmi este greu să găsesc cuvintele potrivite acum când colegul nostru Dumitru Ţimerman a plecat pentru totdeauna. O lumânare aprinsă şi gândurile mele sunt alături de familia greu încercată. Sincere condoleanţe! Dumnezeu să-i dea odihnă veșnică! Mircea Govor”

Priveghiul va avea loc vineri, la ora 20:00, în comuna Berveni, sat Lucăceni, la capela de la cimitirul satului, iar înmormântarea va avea loc sâmbătă, la ora 14:00.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here