More


  FOTOGALERIE. PS Timotei Sătmăreanul a oficiat o Litrughie ARHIEREASCĂ la Satu Mare

  - Advertisement -
  În a doua duminică din Postul Mare, a Sfântului Grigorie Palama, Arhiepiscopul Tesalonicului, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului a săvârșit Sfânta Liturghie în Parohia Ortodoxă „Buna Vestire” din Municipiul Satu Mare.
  Din soborul preoților slujitori ai făcut parte părinți care slujesc în parohiile din municipiu între care amintim pe Pr. Ioan Socolan, protopopul Sătmarului, cei doi părinți slujitori ai parohiei, Pr. Donca Gheorghe Vasile și Pr. Vaștag Valer Cristian, Pr. Cosmin Sopoian, parohul bisericii „Sfântul Apostol Andrei”, Pr. Emil Satmari, slujitor la biserica „Nașterea Maicii Domnului”, Arhid. Ioan Ardelean, slujitor în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, Arhid. Dumitru Botiș, inspector social eparhial, Arhid. Gherasim Nap, Diac. Ioan Onuț Păcurar, referent secretariat, Diac. Alexandru Ionuț Socolan, alături de alți părinți din parohiile învecinate.
  Apostolul a fost citit de Oana Lenghel iar Sfânta Evanghelie a fost citită de către părintele arhidiacon Ioan Ardelean.
  Răspunsurile liturgice au fost date de corul parohiei, iar a doua priceasnă a fost interpretată de Oana Lenghel, Bianca Nițu și Laura Tătăran.
  Între credincioşii prezenți la această sărbătoare s-a aflat domnul Ing. Mircea Leţiu, fost membru ANB şi membru în Adunarea Eparhială, deputatul Adrian Cosma, precum și alte oficialități locale.
  Cuvântul de învățătură a fost rostit de Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, care a explicat pericopa evanghelică citită în cadrul Sfintei Liturghii – vindecarea slăbănogului din Capernaum (Marcu 2, 1-12); de asemenea, ierarhul a subliniat și câteva aspecte semnificative din viața Sfântului Ierarh Grigorie Palama, Arhiepiscopul Tesalonicului.
  La final, a fost oficiată o ectenie de pomenire a celor adormiți, care au trecut la Domnul, eroi și credincioși din această parohie.
  În încheiere, părintele paroh Gheroghe Donca a mulțumit Preasfinției Sale pentru prezența în mijlocul credincioșilor și, în semn de recunoștință și prețuire a dăruit ierarhului o icoană cu chipul Maicii Domnului și un coș cu flori.
  Arhid. Adrian Dobreanu
  Responsabil Comunicații Media-Online


  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img