Consilierii Județeni sătmăreni au aprobat, în ședința de mierrui, 31 martie, acodrarea de stimulente financiare personalului medical și de specialitate din cadrul Spitalului Județean, a Spitalulului de Pneumoftiziologie Satu Mare și a Spitalului Orășenesc Negrești Oaș.

Spitalului Județean de Urgență Satu Mare i-a fost aprobată în buget, pe anul 2022, suma de 8.228.000 lei, conform Notei de fundamentare, reprezentând venituri previzionate a fi încasate, din care până la data de 04.03.2022 Spitalul Județean de Urgență Satu Mare a încasat suma de 1.122.855 lei.


Totodată, conform art.199 alin.(2) din Legea nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare,conform căruia: ”Autorităţile administraţiei publice locale pot acorda personalului medical şi de specialitate din spitalele publice din reţeaua sanitară proprie stimulente financiare lunare, în limita a două salarii minime brute pe ţară, în baza hotărârii autorităţilor deliberative ale autorităţilor administraţiei publice locale, în limita bugetului aprobat”.
Astfel, se propune acordarea stimulentelor financiare pentru anul 2022, în sumă de 52.148 lei, personalului medical și de specialitate angajat în cadrul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, sumă care cuprinde și contribuția asiguratorie pentru muncă aferentă.
Finanțarea acordării stimulentelor financiare lunare va fi asigurată din veniturile proprii ale Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, exclusiv din veniturile realizate în baza contractului încheiat cu Casa de asigurări sociale de sănătate, din subvențiile de la bugetul de stat și local, din donații și sponsorizări.
Spitalului de Pneumoftiziologie Satu Mare i-a fost aprobată în buget, pe anul 2022, suma de 200.000 lei, conform Notei de fundamentare, reprezentând venituri previzionate a fi încasate conform articolului mai sus menționat, din care până la data de 28.02.2022 Spitalul de PneumoftiziologieSatu Mare a încasat suma de 62.075 lei.
Astfel, se propune acordarea stimulentelor financiare pentru anul 2022, în sumă de 102.350 lei, personalului medical și de specialitate angajat în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Satu Mare, sumă care cuprinde și contribuția asiguratorie pentru muncă aferentă.
De asemenea, Spitalului Orășenesc Negrești Oaș i-a fost aprobată în buget, pe anul 2022, suma de 347.000 lei, conform Notei de fundamentare, reprezentând venituri previzionate a fi încasate, din care până la 28.02.2022 Spitalul Orășenesc Negrești Oaș a încasat suma de 53.000 lei.
Astfel, se propune acordarea stimulentelor financiare pentru anul 2022, în sumă de 211.230 lei, personalului medical și de specialitate angajat în cadrul Spitalului Orășenesc Negrești Oaș, sumă care cuprinde și contribuția asiguratorie pentru muncă aferentă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here