Cu ocazia Zilei Instituției Prefectului, sâmbătă, în sala mare de ședințe a avut loc un eveniment deosebit prin care a fost marcată importanța acestei zile. La eveniment au fost prezenți prefecții de după Revluție ai județului Satu Mare, parlamentari sătmăreni, reprezentanți ai instituțiilor descentralizate, primari și viceprimari din județi, lideri politici, alți invitați.

Istoria și importanța Instituției Prefectului
După intonarea Imnului de Stat al României, prefectul Roca Radu a dat citire mesajului premierului României, domnul Nicolae-Ionel Ciucă, iar subprefectul Altfatter Tamás a transmis mesajul domnului ministru al Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode.
Printr-o prezentare deosebită realizată de consilierul din cadrul Cancelariei prefectului, Bianca Șorian, cu sprijinul Muzeului Județean Satu Mare, a fost ilustrată istoria și importanța Instituției Prefectului pentru județul Satu Mare.

Diplome de excelență pentru foștii prefecți
Prefectul Radu Roca a înmânat foștilor prefecți de după Revoluția din anul 1989, diplome de excelență în semn de mulțumire și apreciere pentru eforturile depuse în slujba comunității sătmărene.
În final, au luat cuvântul domnul prefect, Radu Roca, domnii subprefecți Altfatter Tamas-Ferenc și Romeo Pop, parlamentarii sătmăreni Radu Cristescu și Adrian Cozma, Președintele Consiliului județean, Pataki Csaba, precum și doamna Liuba Horvath, președintele Uniunii Urainenilor din România filiala Satu Mare.

Discursul prefectului ”Bună ziua distinși invitați
Vă mulțumesc din suflet că ați răspuns invitației noastre de a ne fi alături în această zi importantă pentru INSTITUȚIA PREFECTULUI județul SATU MARE.
Factor de echilibru în comunitate, garant al respectării legii, Instituția Prefectului este sărbătorită în fiecare an, în data de 2 aprilie, fiind declarată prin Legea 348/2018, ca Zi a Instituției Prefectului.
Cu toate că activitatea prefectului și a Instituției Prefectului nu are un impact direct asupra cetățenilor, cu excepția activității serviciilor publice comunitare de pașapoarte, permise și înmatriculări auto și a biroului de apostilare a documentelor, de la reînființarea acestei instituții conducătorii acestora au promovat simplificarea procedurilor administrative, modernizarea serviciilor publice furnizate dar și a celorlalte servicii coordonate la nivelul județului.
Vă asigur că și eu mi-am stabilit ca prioritate zero a mandatatului meu apropierea administrației de cetățean și o mai mare implicare a tuturor pentru rezolvarea problemelor și nevoilor cetățenilor , a mediului de afaceri, a tuturor sătmărenilor
De asemenea îmi doresc să avem o bună colaborare cu structurile Ministerului Afacerilor Interne, cu Instituțiile Deconcentrate mai ales în aceste momente dificile pentru gestionarea noii provocări cauzate de criza din Ucraina. Țin să le mulțumesc cultelor religioase, bisericilor, ONG urilor, voluntarilor de la CRUCEA ROȘIE, SERVICIUL MALTEZ pentru implicarea totală și ajutorul dat Instituției Prefectului în rezolvarea problemelor apărute odată cu izbucnirea crizei ucrainene.


Aș dori să le mulțumesc și să-i felicit pe toți cei care au fost implicați în ultimii doi ani în gestionarea în mod corect a crizei legată de pandemia de covid 19, demonstrând că locuitorii județului SATU MARE au fost pe mâini bune și în siguranță , problemele fiind rezolvate discret fără exces de zel.
De asemenea țin să le adresez mulțumiri tuturor președinților din cadrul COMITETULUI CONSULTATIV DE DIALOG CIVIC AL PERSOANELOR VÂRSTNICE, prezente aici și să -i asigur de tot sprijinul meu.
Mulțumiri reprezentanților Comisiei de Dialog Social, reprezentanților sindicatelor pentru implicare în identificarea și rezolvarea problemelor angajaților din județ.
NU ÎN ULTIMUL RÂND MULȚUMIRI SPECIALE PREFECȚILOR PENTRU IMPLICAREA ȘI CONTRIBUȚIA LOR ADUSĂ LA DEZVOLTAREA ECONOMICĂ , ȘI NU NUMAI, A JUDEȚULUI SATU MARE în ultimii 33 de ani.
În final vreau să le mulțumesc celor prezenți azi la eveniment, parlamentarilor sătmăreni, conducerii Consiliului județean, președinților de partide din Satu Mare , primarilor din județ și să vă asigur că sunt și voi rămâne PREFECTUL TUTUROR SĂTMĂRENILOR , indiferent de etnie, apartenență politică și religie.
Nu trebuie să uit însă că sunt reprezentantul Partidului Social Democrat și e o onoare pentru mine că am fost nominalizat de colegii mei să ocup această funcție importantă…Le mulțumesc pentru încrederea pe care mi au arătat o.
Mulțumiri colegilor mei din Instituția Prefectului cei care asigură ca acest mecanism să funcționeze perfect.
Iar în încheiere aș dori să le mulțumesc reprezentanților presei pentru că din prima zi a mandatului m-au ținut în priză….Le mulțumesc atât pentru aprecieri cât și mai ales pentru critici căci nu – i așa…NUMAI CINE NU FACE NIMIC , NU GREȘEȘTE! ”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here