More

    Astăzi s-a desfășurat un exercițiu de simulare a unei situații de inundație pe râul Someș

    Primăria Municipiului Satu Mare este partener al Asociației Multisalva Satu Mare în cadrul unui proiect internațional în care sunt implicate alte șase țări.  

    Astfel, marți, 30 august, de la ora 11.00, pe str. Cimbrului, intersecție cu digul Someșului, în cadrul proiectului a avut loc un exercițiu prin care s-a simulat o situație de inundație pe râul Someș, la care au participat echipe de profesioniști din toate cele șase țări. 

    În cadrul exercițiului au avut loc demonstrații de căutare și salvare cu scafandrii, evacuarea populației afectate, sistematizarea și protecția digului, salvare prin tehnica alpină. 

    În momentul desfășurării exercițiului a sosit și primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor care a ținut să spună câteva cuvinte.  

    “Astăzi se desfășoară o activitate internațională pentru situații de urgență, care are ca obiectiv și simulează, defapt, o inundație, un fenomen nefericit de care și sătmărenii au avut parte acum câteva decenii. Este o activitate internaționala în care participă echipaje din mai multe țări. Eu consider că trebuie tot timpul să fim pregătiți si vigilenți pentru a preveni aceste fenomene iar dacă, într-adevăr se întâmplă ceva, trebuie să acționăm foarte prompt. Sper, din tot sufletul, ca în Satu Mare să nu fie un astfel de eveniment dar dacă se întâmplă ceva, consider că suntem destul de bine pregătiți.” a declarat Kereskényi Gábor.  

     

    Șipoș Diana – Livia 

     

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE