More


  Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței Împotriva Femeilor marcată la Colegiul Național Ioan Slavici prin activități de informare

  - Advertisement -

  Reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare – Biroul Siguranță Școlară alături de alte instituții și organizații partenere au derulat o serie de activități pentru marcarea  Zilei Internaționale pentru Eliminarea Violenței împotriva femeilor.

  Astfel, la data de 25 noiembrie a.c., la Colegiul Național Ioan Slavici din Satu Mare, polițiști, reprezentanți ai DGASPC și voluntare ale GRAB-Grupul de suport pentru femei care au trecut prin situații de abuz au susținut două activități de informare și prevenire a violenței împotriva femeilor, la care au participat peste 50 de elevi ai școlii. În cadrul întâlnirilor cu specialiștii, elevii au aflat despre cele 8 forme ale violenței recunoscute în legislația română, dar și despre modalitățile de a spune STOP abuzurilor și de a identifica persoanele, instituțiile și organizațiile care pot oferi sprijin și suport. Povestea unei învingătoare a violenței domestice, spusă chiar de persoana care a trăit-o, azi voluntară a GR.AB. a impresionat publicul tânăr, atât prin deschiderea și sinceritatea cu care a abordat o temă foarte personală și sensibilă, cât și cu numeroasele învățături ce pot fi extrase dintr-o astfel de experiență, prima dintre ele fiind aceea că tăcerea nu e niciodată o soluție, ci este cea care conduce la agravarea situației și excluderea oricărei forme de ajutor. Materialele video realizate în campania Știi și previi violența, au deschis ochii celor care au avut nevoie să știe mai multe despre formele de violență ce afectează cu precădere femeile, în special despre violența sexuală și cea cibernetică, aflate, de altfel, în strânsă legătură.

  Sâmbătă, 26 noiembrie a.c., activitățile informativ-preventive dedicate fenomenului violenței împotriva femeilor au continuat, polițiști din structura de siguranță școlară a Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare fiind invitați să susțină un workshop pe această temă, în cadrul evenimentului Sesiunea Județeană de Formarea Elevului Reprezentant organizat de Consiliul Județean al Elevilor Satu Mare. Peste 20 de elevi din mai multe licee și școli gimnaziale din județ au avut parte de informații specifice privind violența împotriva femeilor, în general, dar și a modului în care acest fenomen se manifestă concret în mediul școlar și cum poate fi combătut. Niciodată singure nu vom putea ieși din cercul violenței, fie ea verbală, fizică, psihologică, sexuală, socială, spirituală, economică sau cibernetică, soluțiile cele mai bune venind atunci când găsim sprijin la cei apropiați nouă, la adulți de încredere sau la instituții și organizații abilitate și cu expertiză în oferirea de ajutor.

  Data de 25 noiembrie a fost stabilită încă din anul 2000, de către Organizația Națiunilor Unite, ca Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor, în memoria celor 3 surori Mirabal, activiste pentru drepturile omului, asasinate în Republica Dominicană în 25 noiembrie 1961, eveniment ce a condus la o revoluție și la schimbarea unui regim dictatorial.

  Tema zilei de 25 noiembrie pentru anul 2022 a fost UNITATE!Activism pentru a pune capăt violenței împotriva femeilor și fetelor!  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare