More


  Dosare penale întocmite de polițiști unor șoferi inconștienți

  - Advertisement -

  La data de 25 noiembrie a.c., polițiștii rutieri au fosr sesziați cu privire la producerea unui eveniment rutier, pe bld. Aurel Vlaicu la intersecția cu sens giratoriu cu DN 19H din municipiul Satu Mare. Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat faptul că un conducător auto, de 35 de ani, din Satu Mare, ar fi adoptat un comportament agresiv prin conducerea intenționată a unui vehicul prin accelerarea repetată a motorului și realizarea de derapaje controlate în vederea întoarcerii sau rotirii acestuia, ar fi derapat, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, intrând în coliziune cu indicatorul rutier ”Cedează Trecerea” și indicatorul ”Intersecție cu sens giratoriu”.

  Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, acesta indicând valoarea de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost transportat la UPU Satu Mare în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.În urma evenimentului rutier au rezultat doar pagube materiale. Verificările în cauză continuă în lucrarea penală întocmită, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

  Tot la data de 25 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Valea Vinului, au fost sesizați prin apel SNUAU 112 despre faptul că în localitatea Petin ar fi avut loc un eveniment rutier cu pagube materiale. Ajunși la fata locului, polițiștii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă.

  Astfel, în jurul orelor 17.20 un conducător auto, de 50 de ani, din Culciu Mare, ar fi părăsit partea carosabilă, intrând în șanț. Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând valoarea de 1,43 mg/l. Totodată, acesta a fost condus la UPU Satu Mare unde i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză s-a înregistrat lucrare peană, pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

  La data de 26 noiembrie a.c., polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier, în municipiul Satu Mare. Din primele verificări efectuate la fața locului, polițiștii au constatat faptul că un bărbat, de 45 de ani, din Carei, care se deplasa cu autoturismul pe b-dul. Cloșca, din municipiul Satu Mare, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare și ar fi pătruns pe spațiul verde din partea sa dreaptă, intrând în coliziune cu un stâlp de susținere a cablurilor electrice. În urma evenimentului a rezultat avarierea autoturismului și a stâlpului din beton.

  Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, acesta a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

  NU CONDUCEŢI SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI!
  Consumul de alcool înseamnă diminuarea capacităților senzoriale și motrice. Un om treaz (cu simțuri agere și odihnit) are un timp de reacție de circa o secundă atunci când vrea să frâneze, în vreme ce, în cazul unui șofer care a consumat alcool, acest timp crește.

  La o viteză de 90 de km/h, mașina parcurge circa 25 de metri într-o singură secundă, iar distanța totală de frânare până la oprirea efectivă este de 86 de metri. Conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice constituie un factor de mare risc asupra siguranţei traficului rutier, influențând, în mare măsură, producerea accidentelor de circulaţie.

  Consumul de alcool este incompatibil cu conducerea autovehiculelor, pe lângă faptul că este interzis de lege, constituie un important factor de risc pentru şofer, pasageri şi ceilalţi participanţi la trafic crescând şansele de implicare într-un accident rutier. De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.

  Pentru a conduce în siguranţă, şoferul trebuie să îşi păstreze starea de atenţie, să reacţioneze rapid, să vadă clar şi să aprecieze corect distanţa şi viteza. Alcoolul afectează claritatea vederii, judecata, timpul de reacţie, echilibrul şi capacitatea de a vorbi. Când aceste funcţii sunt afectate, probabilitatea unui accident rutier creşte exponențial.

  Pentru evitarea evenimentelor rutiere datorate consumului de alcool, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare recomandă conducătorilor auto:
  NU VĂ URCAŢI LA VOLAN, DACĂ AŢI CONSUMAT BĂUTURI ALCOOLICE!  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare