More


  Eveniment. Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României, sărbătorit la Schitul Chilia 

  - Advertisement -
  Ocrotitorul României, Sfântul Apostol Andrei, a fost sărbătorit la Schitul Chilia, din comuna Homoroade, de către Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereul -Vicar al Episcopiei Maramureşului și Sătmarului înconjurat de un sobor de preoți și diaconi dar și de către credincioși prezenți.
  Din soborul părinților slujitori au făcut parte Pr. Florian Mocan, protopopul Careiului, Pr. Dr. Valeriu Vana, responsabilul Agenției „Pelerinul creștin” a Episcopiei, Pr. Mădălin Tăut, paroh în Iegheriște, Arhid. Dumitru Botiș, inspector social eparhial, Arhid. Gherasim Nap, Diac. Ioan Onuț Păcurar, referent secretariat, alături de alți preoți slujitori din parohiile învecinate lăcașului monahal.
  În rândul credincioșilor au fost prezente și oficialități județene în frunte cu  Radu Roca, prefectul județului Satu Mare, președintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, primarul comunei Homoroade, Simion Ardelean, vicepreședinți consiliului județean Lenuța Cornea și Oliviu Buzgău, subprefectul județului Satu Mare,  Romeo Pop.
  În cuprinsul cuvântului de învățătură, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul a evidențiat rolul duhovnicesc al Sfântului Apostol Andrei, primul din ucenicii chemați la propovăduire, în vestirea Evangheliei lui Hristos pe teritoriul României: „Sfântul Apostol Andrei este numit ocrotitor al României pentru faptul că, după Cincizecime, a propovăduit Cuvântul lui Dumnezeu în ținutul Dobrogei de astăzi, pe teritoriul actual al țării noastre. De asemenea, pericopa evanghelică care a fost citită în cadrul Sfintei Liturghii, în mod simetric, ne vorbește despre chemarea primilor apostoli la propovăduire (cf. Ioan 1, 35-51); din acest considerent Sfântul Apostol Andrei este numit „cel Întâi Chemat”, a precizat PS Timotei Sătmăreanul.
  Preasfinția Sa a primit din partea obștii monahale, în frunte cu egumena Doroteia Sarca, o icoană frumos pictată cu chipul Sfântului Apostol Andrei și un coș cu flori.


  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare