More


  Mini vacanță în siguranță, asigurată de polițiștii sătmăreni

  - Advertisement -

  Ne apropiem de data de 1 Decembrie, zi de mare sărbătoare pentru fiecare dintre români, Ziua Națională a României.

  Românii se vor bucura în perioada imediat următoare de o mini vacanță, pe care fiecare dorește să o petreacă în siguranță și fără evenimente nedorite.

  Pentru aceasta, peste 145 de polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare vor fi la datorie, zilnic, pentru asigurarea și menținerea unui climat de ordine publică.

  Astfel, polițiștii rutieri vor acționa pe raza întregului județ pentru supravegherea și fluidizarea traficului rutier și prevenirea accidentelor rutiere. Aceștia recomandă tuturor participanților la traficul rutier să fie responsabili, să manifeste maximă prudență și să respecte regulile de circulație, atât pentru propria siguranță, cât și pentru a celor din jur.

  Alături de aceștia, își vor desfășura activitatea și polițiști de ordine publică, de investigații criminale, de investigare a fraudelor economice, criminaliști și cei din cadrul Serviciului arme, explozivi și substanțe periculoase, scopul acestora fiind de asigurare a respectării de către cetățeni a normelor de conviețuire socială.

  Pentru ca această mini vacanță să se desfășoare în condiții de maximă siguranță, considerăm, că pe lângă măsurile pe care polițiștii le vor dispune, este necesară și implicarea comunității, prin abordarea unei atitudini preventive.

  Astfel, polițiștii sătmăreni recomandă următoarele:

  În cazul în care efectuați călătorii cu autoturismul, manifestați vigilență și interesați-vă despre condițiile meteo de pe traseu.

  Pentru prevenirea unor accidente rutiere, rulați cu viteză redusă, adaptată permanent condițiilor de drum și păstrați o distanță mai mare față de autovehiculul din fața dumneavoastră, pentru a putea opri în condiții de siguranță.

  Asigurați-vă, totodată, că autoturismul funcționează în regulă, este echipat corespunzător și că aveți toate documentele valabile.

  Supravegheaţi-vă permanent copiii pentru a evita orice risc. Învăţaţi-vă copii, ca în cazul în care se pierd, să apeleze la un poliţist sau la un adult însoţit de un copil, fără a încerca să-și găsească singuri părinții.

  Atunci când plecați de acasă, evitați să comunicați acest lucru oricui și nu postați detalii referitoare la deplasare, pe rețelele de socializare.

  Înainte de a pleca de acasă, fiți atenți la modul cum vă asigurați locuința și protejați-vă bunurile, este foarte probabil ca infractorii să nu fie în vacanță și să încerce să profite de neatenția dumneavoastră.

  În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist, ori sunaţi la 112 – Apel Unic de Urgenţă!

   

  La mulți ani, tuturor românilor!

  La mulți ani, România!  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare