More


  „Porți și împrejmuiri tradiționale și istorice din Sălaj”

  - Advertisement -

  În urma unei veri lungi în care am făcut cercetare de teren, a venit momentul să împărtășim rezultatele muncii noastre în cadrul unei prime expoziții. Prin intermediul proiectului „Porți și împrejmuiri tradiționale și istorice din Sălaj” am străbătut satele sălăjene pentru a documenta o categorie aparte de patrimoniu construit: porțile vechi. Nu ne-am limitat la sate ci am străbătut și orașele în contextul în care, în zona urbană, evoluția spațiului contruit este una mai dinamică iar presiunea înnoirii porților este chiar mai mare decât în zona rurală.

  Scopul cercetării este conștientizarea publicului larg în legătură cu valoarea, importanța și frumusețea acestei categorii de patrimoniu construit din lemn și piatră, anume porțile și gardurile vechi – elemente funcționale ale oricărei gospodării și care înglobează elemente de artă și meșteșug.

  Parteneri în cadrul acestui proiect sunt: Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă – Zalău, Muzeul Județean Satu Mare, Tarnat – Kalotaszeg Durabil, acesta fiind susținut financiar de Ordinul Arhitecților din România din Timbrul de arhitectură.

  Echipa de proiect este formată din: Cornelia-Florina Fechete, Madalina Varga și Bogdan Ilieș. Vernisajul expoziției a avut loc în data de 05.12.2022 la ora 19:00 și va fi găzduită de Atelierul memorial Aurel Popp, strada Aurel Popp, nr. 13.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare