More


  Ziua internațională a voluntarilor, marcată la ISU Satu Mare

  - Advertisement -

  Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare, a avut luni, 5 devembrie, deosebita plăcere de a marca Ziua Internațională a Voluntarilor prin organizarea unui eveniment dedicat voluntarilor din cadrul programului “Salavator din Pasiune”.

  Începând cu anul 2018 până în prezent, 221 de persoane au urmat cursurile de pregătire din cadrul programului “Salvator din Pasiune” și 105 voluntari au ales să rămână alături de pompierii militari sătmăreni.

  În intervalul de timp 2018-2022, contribuția acestora alături de echipajele SMURD B2 la acțiunile derulate în sprijinul celor aflați la nevoie, însumează 3403 de misiuni și 173 de acțiuni de informare preventivă și umanitare.

  Peste 40 de tineri implicați, au luat astăzi un loc de cinste în clubul unității alături de prefectul județului Satu Mare, domnul Radu Roca, (I)Inspectorul șef al unității Lt.col. Buzduga Sergiu Marius, (I)Adjunctul Inspectorului șef, doamna col. Mocan Dana și coordonatorul voluntarilor, domnul Lt.col. Pintea Sebastian, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Someș”, al județului Satu Mare. Mărturiile rostite din experiența vieții de voluntar, vizionarea unor filmulețe surprinse din activitatea lor precum și o serie de exerciții demonstrative, desfășurate pe platoul Detașamentului de Pompieri Satu Mare, au făcut ca acest eveniment să fie cuprins de gânduri, trăiri și emoții intense.

  În același cadru solemn, prefectul Radu Roca, alături de Comanda unității au ținut să le strângă mâna fiecăruia în parte și să le înmâneze diplomele de merit, care li se cuveneau cu desăvârșire.

  Totodată ambianța festivă a continuat cu o recepție organizată în scopul recunoașterii implicării, solidarietății și a responsabilității civice a voluntarilor pe timpul situațiilor de urgență în comunitatea sătmăreană.

  ”Vă mulțumim dragi voluntari pentru exemplul pe care ați ales să-l oferiți semenilor noștri! Cinste vouă și LA MULȚI ANI!”, este mesajul ISU Satu Mare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare