More


  Ziua Naţională a României sărbătorită la Gyula, Ungaria

  - Advertisement -

  În organizarea Consulatului General al României la Gyula (Ungaria) în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare și cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare a fost sărbătorită Ziua Națională a României, marți 29 noiembrie 2022, .

  Recepția de gală a avut loc în sala de festivități a unui hotel din Gyula, sub coordonarea domnului Florin Trandafir Vasiloni, consulgeneral. Alături de cele peste 100 de persoane prezente, au participatnumeroşi preoţi şi diaconi din cadrul Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria, în frunte cu Preasfințitul Părinte Episcop Siluan; reprezentanţi ai mediului universitar, ai comunităţii româneşti şi  autorităţilor locale din localităţi unde trăiesc români în Ungaria precum și membri marcanțiai mediului de afaceri local.

  După intonarea imnurilor naționale ale României, Ungariei și Uniunii Europene, a urmat mesajul oficial al consulului general Florin Trandafir Vasiloni.

  Delegația sătmăreană a fost condusă de Robert Laszlo, managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, instituție care a oferit un program cultural cuprinzând artiști de seamă ai județului: Petrică Mureșan, Bianca Angela Cionca, Paula Cornea, Sara Nistor, Iulian Goste și Bogdan Bota. Programul sătmărenilor s-a bucurat de aprecierile unanime ale celor prezenți, momentele folclorice entuziasmând publicul.

   

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare