More


  PĂRINTELE LUCIAN COCIORVA A FOST INSTALAT ÎN FRUNTEA PROTOPOPIATULUI CRECO- CATOLIC DIN CAREI

  - Advertisement -

  Duminică 15 ianuarie 2023, comunitatea credincioșilor din Protopopiatul Greco – Catolic din Carei, a participat la instalarea  noului  păstor local, în persoana părintelui Lucian Cociorva. El a fost instalat în funcție după decesul părintelui Protopop – Vicar Foraneu Radu Filip.

  Decretul de numire a fost citit de Pr. Răzvan Vasile Iacob, Vicar Judecătoresc al Eparhiei Greco – Catolice de Oradea, în prezența unui sobor de preoți și a sute de credincioși.

   

        Noul părinte Protopop de Carei, s-a născut în data de 12 iunie 1981 în orașul Tășnad; a absolvit  clasele primare în Carei, după care a urmat cursurile Liceului Teologic – actual ”Iuliu Maniu” – din Oradea.

           În anul 2004 a absolvit cursurile Facultății de Teologie Greco-Catolică din cadrul Universității Babes – Bolyai din Cluj Napoca, Departamentul Oradea, fiind licențiat în Teologie Dogmatică, iar în anul 2009 a obținut Masteratul, tot în Teologie Dogmatică.

  (Foto Opinie de Carei)

        A fost hirotonit preot în data de 2 decembrie 2007 în Catedrala Sf. Nicolae din Oradea, prin punerea mâinilor PSS Virgil Bercea. În același an a fost numit Administator Parohial în Parohia Urziceni Pădure, din Protopopiatul Carei, iar din anul 2009 a fost numit Administator Parohial în Parohia Ghenci, din același Protopopiat, unde a păstorit comunitatea timp de 13 ani și reușind multiple realizări atât spirituale, cât și materiale, pe plan familial fiind căsătorit cu Orsolya, având împreună două fete: Rafaela de 10 ani și Dorotea de 5 ani.

          Odată cu instalarea în funcția de Protopop al Protopopiatului Greco-Catolic din Carei, părintele Lucian devine și Administator Parohial în Parohia ”Sfântul Apostol Andrei” din Carei.

  ”Această numire în funcția de administrator parohial al Parohiei Greco Catolice ”Sfântul Apostol Andrei” din Carei, dar mai cu seamă numirea în funcția de Protopop Greco – Catolic al Careiului, sunt două funcții care mă onorează dar mai mult mă responsabilizează, deoarece, primesc din partea Domnului spre păstorire nu numai credincioșii dintr-o parohie, ci și credincioșii unui întreg protopopiat.

   Îl rog pe Bunul Dumnezeu să-mi dea credință puternică, statornicie și minte limpede pentru a putea duce la bun sfârșit lucrările pe care Domnul m-i le va pune în față în aceste două funcții, să reușim împreună cu credincioșii din întreg protopopiatul să facem lucruri plăcute Domnului.”  ( pr. Lucian Cociorva)

       Valeriu IOAN  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare