More


  VERTICALI PENTRU ROMÂNIA: SPERANȚA ÎN RITMUL MUZICAL AL VIEȚII NOASTRE

  - Advertisement -

  Odată cu începerea noului an, mulți dintre noi ne propunem să ne reinventăm, să ne îndeplinim visele și să ne punem speranța că anul ce va veni va fi unul mai bun. Este momentul perfect pentru a ne face planuri noi și pentru a lua hotărâri importante care ne vor ajuta să ne atingem obiectivele și să ne îndeplinim potențialul.  Reinventarea se poate manifesta prin lucruri lucruri diferite pentru fiecare dintre noi. Poate însemna începerea unei noi cariere, schimbarea stilului de viață sau explirarea pasiunilor. Indiferent de ceea ce înseamnă pentru tine, este important să te concentrezi pe a face schimbări pozitive în viață, care te vor face să te simți mai împlinit și mai fericit.

  Credința și speranța sunt esențiale pentru a avansa

            Indiferent de obstacolele pe care le întâmpinăm, avem nevoie de speranța că vom reuși să le depășim și că lucrurile vor fi mai bune în viitor. Aici vreau să mă opresc puțin și să vă reamintesc de dirijorul Dmitrii Chiricov, care deși este încă student, în luna aprilie a anului trecut susținea pentru prima dată un concert organizat și sponsorizat de propriile sale puteri. Am ridicat atunci problema asupra faptului că tinerilor muzicieni din țara noastră le este extrem de greu să se afirme, iar cei care se află încă la început de drum neavând parte de o atlă susținere, decât cea a familiei. Așadar, vreau să vă vorbesc azi despre exemplul lui de a nu te da bătut, de a nu renunța și despre cel de al doilea concert pe care l-a organizat.

  7 decembrie 2022 – dovada că ambiția, dorința și speranța sunt esențiale pentru succes

                 Seara concertului a fost una plină de magie pură, călduroasă, plină de emoție, ambiție și curaj. Calea prin care muzica își etalează puterea sa vindecătoare nu stă doar în ascultarea ei conștintă sau în interpretarea ei, ci și în puterea ei de a ne uni. Scopul caritabil al acestui concert a fost cazul lui Anna Buza, tânăra luptătoare care și-a pus speranța în muzică pentru a-și recăpăta sănătatea. Ea a avut nevoie urgentă de două intervenții chirurgicale pe coloană, operații care nu puteau fi efectuate decât la o clinică specializată din Bruxelles.

  În programul serii de concert s-au regăsit două lucrări ale compozitorului Serghei Rahmaninov: Fantezie simfonică „Stânca” op. 7 și Concert pentru pian și orchestră nr. 3 op. 30, avându-l ca dirijor pe Dmitrii Chiricov și ca solist pe tânărul pianist Antoniu Tiberiu Nagy.

  Antoniu Tiberiu Nagy s-a născut la data de 1 decembrie 2000 și a început să studieze pianul la vârsta de 12 ani. A câștigat numeroase premii și a susținut numeroase concerte nu doar în România, cât și în străinătate în țări precum Italia, SUA, Japonia, Franța, Spania, Polonia și Olanda. Printre cele mai importante premii amintim: Locul I la „Leopold Bellan International Piano Competition 2021” și Locul I la „Citta San Dona di Piave International Piano Competition 2021”.

  După primele minute marile emoții au trecut și a început concentrarea maximă. Prima lucrare interpretată pictează imagini auditive ale unei stânci aflate pe culmea cea mai înaltă a muntelui, în adierea ușoară a vântului primăvăratic, dar această imagine care este des întreruptă de viorile agitate, care transmit o stare de agitație, de pericol; ne avertizează să ne punem la adăpost. La fel ca în viețile noastre, când totul pare să fie așezat la locul lui și nimic nu pare să destabilizeze calmul, se ivește pe neașteptate un obstacol, o problemă.

  În cea de-a doua lucrare pianistul Antoniu Tiberiu Nagy și-a etalat virtuozitatea pianistică, dar în același timp a interpretat cu delicatețe părțile lente care au umplut inimile tuturor celor prezenți cu acorduri delicate și pline de emoție. La finalul interpretării, în aplauzele publicului, acesta a oferit două bis-uri: Preludiu în Sol major op. 32 n. 5 compus la fel ca celelalte două lucrări de Serghei Rahmaninov, dar al doilea bis a fost piesa Pavane compusă de George Enescu.

  Dmitrii Chiricov: „Pentru mine sala Auditorium Maximum reprezintă sala mea de suflet, pentru că poartă în amintirea ei debutul meu dirijoral. Mi-a fost mult mai ușor să îmi controlez emoțiile și să dau frâu liber imaginației. Îmi pun speranța că voi mai avea ocazia să urc și în viitor pe această scenă!”

            Generația tânără de muzicieni se caracterizează prin muncă, talent, răbdare, bucurie exprimată liber, perseverență. Este important să ne focusăm pe lucrurile pozitive din viața noastră și să ne concentrăm energia asupra atingerii obiectivelor noastre. La fel ca dirijorul Dmitrii Chiricov să avem acea speranță care ne dă puterea să continuăm de fiecare dată când întâmpinăm un obstacol.

  Cu planuri noi, speranță și determinarea de a ne îndeplini visele, putem aborda cu încredere noul an. Lăsând trecutul în urmă și privind spre viitor cu optimism, determinare și speranță vom reuși ca indiferent cu ce greutăți ne confruntăm, să găsim forța și curajul de a ne reîmprospata gândurile și de a ne reinventa planurile pentru a ne trăi viața la potențialul nostru maxim.

  GIANINA VANCEA

   

  Galerie foto:  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare