More


  VIDEO/FOTO. SĂRBĂTOARE. Ceremonie deosebită la Ardud

  - Advertisement -

  La sediul primăriei au fost semnate actele de înfrățire între orașul Ardud, cu orașul Sîngerei (R. Moldova) și Slănic – Prahova

  VIDEO AICI

  O ceremonie solemnă de semnare a acordului de înfrățire dintre orașul Ardud și orașul Sîngerei, raionul Sîngerei, Republica Moldova și orașul Slănic, județul Prahova, România, a avut loc miercuri dimineața la Ardud. Evenimentul s-a desfășurat în sala de conferințe a Primăriei Ardud. Acet moment a fost urmat de un altul, la fel de emoționant, care s-a desfășurat la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, din Ardud.

  Prezență onorantă

  Așa cum era de așteptat, pe lângă gazde, primăria Ardud și primarul Ovidiu Duma, la eveniment au mai fost prezente o delegație din partea orașului Sîngerei, conduși de primarul Acadie Covaliuc, precum și o delegație din partea orașului Slănic-Prahova, condusă de primarul Costea Daneluș.

  La eveniment au mai fost prezenți prefectul Radu Roca, subprefectul Romeo Pop, președintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, consilierul județean, Nicolae Avornicitii, președintele Societății Cultural-Istorice ”Mihai Viteazu”, Mircea Cosma, dar și consilieri locali din cele trei orașe mai sus enumerate.

  Cuvântări emoționante

  Manifestarea a început cu intonarea Imnului de Stat al României, apoi de cel al Republicii Moldova.

  Apoi, secretarul Primăriei Ardud, Cristian Micle, a dat citire proiectului de hotărâre privind îfrățirea orașului Ardud cu orașul Sîngerei, din Republica Moldova, proiect aprobat pe loc de consilierii locali, dar și a protocolului de înfrățire cu orașul Slănic-Prahova.

  În cadrul acestor protocoale se face referire la colaborare între orașele înfrățite în toate sfere de activitate, de la cele economice, până la cele culturale și sportive.

  Primarul orașului Ardud, Ovidiu Duma, a arătat, în cuvântul său, importanța acestor înfrățiri între orașe, care au ca scop dezvoltarea, pe toate planurile, atât a orașului Ardud, o orașului Sîngerei, cât și a orașului Slănic-Prahova.

  Prefectul județului Satu Mare, Rudu Roca, a arătat, în cuvântul său, că în acest caz este vorba despre trei orașe din trei provincii istorice diferite, dar că toți locuitorii acestora sunt, de fapt, frați iar înfrățirile de miercuri nu facaltceva decât să reîntărească frăția dintre români, indiferent unde aceștia s-ar afla.

  Discurusui în aceași notă au mai spus și primarul orașului Sîngerei, Acadie Covaliuc, precum și primarul orașului Slănic-Prahova, Costea Daneluș.

  Semnarea documentelor

  Au fost semnate, apoi, actele care atestă înfrățirea dintre cele trei orașe. Toți cei trei primari și-au exprimat certitudinea că această înfrățire va fi de bun augur pentru comunitțile din cele trei oorașe înfrățite.

  De asemenea, a mai luat cuvântul și președintele Societății Cultural-Istorice ”Mihai Viteazu”, Mircea Cosma, care a lăudat această inițiativă de înfrățire înrtre comunități de-a dreapta și de-a stânga prutului, ofeirnd cadou o seie de lucrări care au văzut lumina tiparului sub coordonatea societății pe care o conduce.

  PSD, alături de comunitatea din Ardud

  Prezent la eveniment a fost și președintele PSD, Mircea Govor, care, la rândul său, a felicitat atât Societatea Cultural-Istorice ”Mihai Viteazu” cât și pe președintele ei, Mircea Cosma, pentru activitatea sa de-a lungul timpului. De asemenea, a lăudat și inițiativa Primăriei Ardud pentru această infrățire, punctând, totodată, faptul că și alte primării din județul Satu Mare ar trebui să urmeze exmplul celor din Ardud.

  Mircea Govor a mai precizat faptul că PSD este alături de comunitatea din Ardud și spirijină acțiunile intreprinse de conducerea Primăriei Ardud pentru dezvoltarea acestui oraș.

  Momente emoționante la bustul lui Alexandru Ioan Cuza

  După finalul acestei festivități, manifestările s-au mutat la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Aici au avut loc o serie de cuvântări emoționante, iar elevii școlii din Ardud au prezentat un frumos program artistic.

  De asemenea, aici au fost depuse jerbe și coroane de flori în amintirea primului domnitor al Principatelelor Române Unite.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare