More

  Măsurile dispuse la nivelul județului pentru o minivacanță în siguranță

  În perioada 30 noiembrie-03 decembrie, cu ocazia minivacanței prilejuită de Ziua Națională a României și sărbătoarea Sfântului Andrei, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Someș” al județului Satu Mare, vor monitoriza permanent evoluția dinamicii din teren, iar la nevoie vor fi dispuse măsurile imediate pentru optimizarea acțiunilor de răspuns în sprijinul cetățenilor.
  Peste 60 de pompieri sătmăreni, ce încadrează mijloacele tehnice vor fi pregătiți să intervină zilnic, pentru acordarea asistenței medicale de urgență, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții.
  Pentru buna desfășurare a evenimentelor publice anunțate în următoarea perioadă ISU Satu Mare, vă reamintește respectarea măsurilor de prevenire a situațiilor de urgență, astfel:
  • NU utilizați focul deschis în locuri cu pericol de incendiu.
  • NU aruncați la întâmplare țigările. Este interzis fumatul în afara locurilor special amenajate.
  • NU blocați căile de acces sau accesul la hidranții exteriori.
  • NU lăsați copiii nesupravegheați.
  Respectați întotdeauna recomandările forțelor de ordine, sau a organizatorilor evenimentului, pentru a rămâne în siguranță.
  Pentru toți cei care aleg să-și petreacă timpul liber în zonele turistice, pompierii sătmăreni vă recomandă să țineți cont de următoarele:
  • Dacă mergeți spre zonele montane, trebuie să vă interesați înainte de plecare cu privire la starea vremii, să aveți echipament corespunzător și să nu vă abateți de la traseele marcate pentru a evita producerea unor accidente cu consecințe grave.
  • În spațiile de cazare să vă informați cu privire la modul de comportare şi evacuare în caz de incendiu.
  • Parcarea autoturismelor se va face de o manieră încât să nu blocheze accesul la hidranții stradali sau să reducă dimensiunea căilor de circulație, pentru a se asigura accesul facil al autospecialelor de intervenție în cazul producerii unei situații de urgență.
  • O grijă deosebită trebuie acordată copiilor, la îndemâna cărora nu trebuie lăsate mijloace de aprindere (chibrituri sau brichete).
  Întrucât temperaturile sunt în scădere și pot fi emise avertizări de fenomene meteorologice periculoase, mai multe informații despre modul de comportare pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU.
  Anunțați în cel mai scurt timp orice situație care poate pune în pericol viața unui cetățean sau a dumneavoastră, la numărul unic pentru apeluri de urgență 112.
  Pompierii sătmăreni vă doresc să vă bucurați de o minivacanță reușită lipsită de evenimente nedorite!

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE