More

  FOTO. SĂRBĂTOARE. Hram Arhieresc la biserica din Cutuiuș

  Duminică, Biserica din Curtuiuș, una dintre puținele biserici din județul Satu Mare cu hramul Sfântului Apostol Andrei, s-a îmbrăcat în straie de sărbătoare. Liturghia a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul alături de un sobor de preoți.

  Răspunsurile la strană au fost oferite de membrii Grupului vocal ASCOR, filiala Baia Mare, coordonați de Paul Coza. La momentul pricesnei Iulia Ioana Vlad și Alexandra Țara au interpretat câteva colinde tradiționale.

  La slujba de la Curtuiuș au participat numeroși credincioși, printre care s-au remarcat viceprimarul municipiului Satu Mare, Cristina Tămășan-Ilieș, inspectorul general adjunct, Mariana Sălăgean, vicepreședinții organizației municipale PSD, Adela Stănean și Radu Poias, secretarul organizației județene TSD Satu Mare, Claudiu Tămășan, președintele organizației municipale TSD, Sorin Stănean, alături de alți membri PSD din municipiul Satu Mare.

  După sfânta liturghie, a fost sfințit clopotul bisericii.

  Sfântul Apostol Andrei, cunoscut pentru încreștinarea popoarelor din preajma Dobrogei de astăzi, a adus cuvântul lui Dumnezeu pe actualul teritoriu al României.

  De aceea, este considerat ocrotitorul României și al românilor, reprezentând un adevărat exemplu de urmat pentru credincioșii bisericii cu hramul său.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE