More

  Liga a 3-a. Amenzi și suspendări după partida Minaur Baia Mare – Victoria Carei

  Meciul Minaur Baia Mare – CSM Victoria Carei, jucat pe 24 noiembrie 2023, s-a lăsat cu amenzi și suspendări mari. Meciul a făcut parte din etapa a 14-a din eșalonul al treilea, Seria a 10-a.
  La aproape două săptămâni de la data disputării, Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal a analizat ceea ce s-a întâmplat și a împărțit sancțiunile.
  ”Eu am stat în tribună la acel meci și doar din ce mi s-a comunicat din partea staff-ului se pare că  pe culoarul de la vestiare ar fi avut loc o altercație verbală între cei sancționați. Jucătorul nostru, Paul Batin susține însă că nu a folosit cuvinte jignitoare și se consideră nevinovat” ne-a declarat directorul CSM Victoria Carei, Tabi Zsolt. Acesta ne-a mai declarat că din partea clubului nu s-a făcut încă appel pentru reducerea pedepsei de trei etape primită de atacantul Paul Batin.
  ”A stat deja o etapă la meciul cu Olimpia 1921 Satu Mare și din păcate nu-l vom putea folosi la primele două jocuri din 2024” a completat oficialul de la Carei. Amintim că Paul Batin a evoluat pentru Minaur Baia Mare iar mai mult ca sigur despărțirea de gruparea băimăreană n-a fost una fericită…
  Ce a decis Comisia de disciplină
  Întrunită luni, 4 decembrie 2023, Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal a analizat rapoartele de joc remise pentru această şedinţă și a dictat următoarele sancțiuni după meciul Minaur Baia Mare – CSM Victoria Carei:
  • Danciu Ciprian (antrenor Minaur Baia Mare): În baza art. 53/1 din RD se suspendă 2 (două) jocuri și i se aplică penalitate sportivă de 160 lei. În temeiul art. 65/a din RD se suspendă 3 (trei) jocuri și i se aplică penalitate sportivă de 2.000 lei. În temeiul art. 45.1 din RD, antrenorul Danciu Ciprian va executa sancțiunea pentru abaterea cea mai gravă, în temeiul art. 65 lit. a din RD, suspendare 3 (trei) jocuri și penalitate sportivă de 2.000 lei.
  Ce spune Regulamentul Diciplinar în cazul lui Danciu Ciprian:
  • Articolul 53: Abateri ale ocupanților băncilor de rezerve/Accesul în vestiarul arbitrilor
  1. Jucătorii sau oficialii aflaţi pe banca de rezerve care protestează în mod repetat, prin cuvinte sau gesturi, la deciziile arbitrilor vor fi sancţionaţi cu suspendare pentru 2 jocuri în cazul jucătorilor şi antrenorilor şi pentru o lună în cazul oficialilor.
  • Articolul 65 | Abateri împotriva oficialilor. Persoana care săvârşeşte abateri împotriva oficialilor de jocse sancţionează astfel:
  a. suspendare de la 2 la 8 jocuri pentru comportare jignitoare ori ameninţare la adresa acestora;
  • Batin Paul Ștefan (jucător CSM Victoria Carei): În baza art. 63/1/f – 63/2/2 din RD se suspendă 2(două) jocuri și i se aplică penalitate sportivă de 1.000 lei. În baza art. 63/1/b – 63/2/4/b din RD se suspendă 3 (trei) jocuri și i se aplică penalitate sportivă de 1.500 lei. În temeiul art. 45.1 din RD, jucătorul Batin Paul Ștefan va executa sancțiunea pentru abaterea cea mai gravă, în conformitate cu art. 63.1.b și 63.2.4.b din RD, suspendare 3 (trei) jocuri și penalitate sportivă de 1.500 lei.
  Ce spune Regulamentul Diciplinar în cazul lui Batin Paul Ștefan:Articolul 63 | Abateri sancţionate cu eliminare (cartonaș roșu) de arbitru 1. Un jucător trebuie eliminat de arbitru pentru săvârşirea uneia dintre următoarele abateri prevăzute de ”Legile Jocului”:
  f. folosirea unui limbaj sau a unor gesturi jignitoare, injurioase sau grosolane
  2.2. Suspendare de la 2 la 3 jocuri pentru abaterea prevăzută de art. 63.1, lit. f)
  b.comportare violentă;
  2.4. Pentru abaterile prevăzute de art. 63.1. lit. a) şi b), sancţiunile aplicabile sunt:
  b. bruscarea, efectuată prin tragere, împingere, ținere, body-check ori altele asemenea: suspendare de la 2 la 3 jocuri
  • Stoian Daniel – Alexandru (jucător Minaur Baia Mare): În baza art. 63/1/b-63/2/4/b din RD se suspendă 3 (trei) jocuri și i se aplică penalitate sportivă de 1.000 lei.
  Ce spune Regulamentul Diciplinar în cazul lui Stoian Daniel – Alexandru:
  Articolul 63 | Abateri sancţionate cu eliminare (cartonaș roșu) de arbitru1.Un jucător trebuie eliminat de arbitru pentru săvârşirea uneia dintre următoarele abateri prevăzute de ”Legile Jocului”:
  b.comportare violentă;
  2.4. Pentru abaterile prevăzute de art. 63.1. lit. a) şi b), sancţiunile aplicabile sunt:
  b. bruscarea, efectuată prin tragere, împingere, ținere, body-check ori altele asemenea: suspendare de la 2 la 3 jocuri
  Cariera lui Paul Batin 
  Paul Batin a evoluat în carieră pentru formațiile Minaur Baia Mare (de două ori), CFR Cluj, UTA Arad, Gaz Metan Mediaș, Pandurii Târgu Jiu, FC Brașov, FC Botoșani, Dinamo, Miedz Legnica, Concordia Chiajna (de trei ori), Doxa, Comuna Recea, Șomcuța Mare și Metalul Buzău.
  În 284 de meciuri la nivel profesionist, Paul Batin a reușit 79 de goluri și 39 de pase decisive.
  În 2013, Paul Batin valora 1.300.000 de euro.
  Foto: Facebook – CS Minaur Baia Mare Fotbal

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE