More  Meci de baraj: Silvicultorul Maieru-Oașul Negrești Oaș 1-4 . Oașul e cu un picior în Liga a 3-a

  Oașul Negrești Oaș e ca și promovată în Liga a 3-a după ce duminică seara a câștigat la pas meciul tur al barajului jucat la Sângeorz Băi cu campioana Ligii a 4-a din Bistrița Năsăud.
  Trupa lui Vasi Pop n-a avut nicio emoție în fața celor de la Silvicultorul Maieru și s-a impus cu 4-1, gazdele marcând golul de onoare abia la ultima fază a meciului…
  Am zice că oșenii au avut parte de mai mult suspans și de mai multe emoții în finala cu Talna Orașu Nou din ELITE decât în jocul cu Maieru…
  Lucien Contra a deschis rapid scorul cu un șut de la marginea careului în minutul opt. Gazdele mai primesc o lovitură în minutul 12 când căpitanul lor, Pantilimon a ieșit accidentat și a părăsit pe targă terenul. Mărieș a ratat o ocazie imensă în minutul 16 și tot el avea să centreze perfect în minutul 36 pentru reușita de 2-0 semnată de Mitrea.
  Gazdele au încercat să echilibreze jocul și au avut câteva situații în preajma porții lui Hora dar fără efect pe tabelă…
  Jocul s-a rupt definitiv în  minutul 52 când centralul Gaitin i-a arătat cartonașul roșu lui Recean de la gazde. Silvicultorii n-au mai găsit resurse să atace poarta lui Hora și Oașul a profitat din plin. Fără să lase impresia că forțează prea mult , oșenii au mai marcat de două ori prin Piroska min 75 și Urs în min 79 cu mențiunea că golul patru l-a avut coautor pe Mărieș.
  Spre bucuria inimoasei galerii, gazdele au marcat golul de onoare la ultima fază. Contraatac finalizat de Rus din 6m…
  S-a terminat Silvicultorul-Oașul 1-4 și returul de duminică pare o simplă formalitate pentru băieții lui Vasile Pop.
  Silvicultorul Maieru: Avram – Cioancă, Pantelimon (cpt.), Huerean, C. Pop, Sulici, Fizeșan, Cilean, Aluaș, S. Rus, Conon. Rezerve: Recean, Burcutean, Coșneac, Bontila, Scridonesi, Tomoioagă, A. Rus, Cifor. Antrenor: Alex Rus.
  Oașul Negrești: Hora – Dobrai, Urs, Oros, Mitrea, Homorozan (cpt.), Piroska, Contra, Mărieș, Bușică, Buciuta. Rezerve: Bucurenciu, Iancău, T. Pop Yatarra, Negreanu, Pașca, Băcanu, P. Luci, Poptile. Antrenor: Vasile Pop.
  Arbitru: Gaitin Claudiu ajutat la cele două margini de Gherman Alex Gabriel și Talpoș Marius , toți din Timișoara. Observator arbitri: Marchis Traian (Baia Mare), Delegat joc: Pascanu Catalin (Cugir, Alba).
  Returul este programat să se joace duminică, 23 iunie 2024, de la ora 17.30, la Negrești Oaș.
  Vasi Pop, miercuri la Actualitatea sătmăreană de la Nord  Vest TV
  Antrenorul Oașului, Vasile Pop va fi invitatul emisiunii Actualitatea sătmăreană de miercuri seara de la ora 20. Cu declarații despre sezonul excelent făcut până acum de echipa negreșteană. Amintim că Oașul joacă marți după amiază la Beltiug , de la ora 18, semifinala Cupei României , faza județeană, cu Știința.
  Vom avea patru echipe din județ în Liga a 3-a?
  Oașul Negrești Oaș e la 90 de minute distanță de o revenire în liga a 3-a după o pauză de 18 ani. Cum CSM Olimpia Satu Mare și CSM Victoria Carei au locul asigurat în eșalonul trei iar FC Olimpia 1921 Satu Mare e invitată de FRF să continue, județul Satu Mare are șanse mari ca în sezonul 2024-2025 să aibă patru echipe în seria a 10-a.
  Din sezonul 2006-2007 când în Liga a 3-a aveam echipele Someșul Satu Mare, Olimpia Satu Mare, Fink Fenster Petrești, Victoria Carei și Florența Mobel Odoreu nu s-a mai întâmplat ca județul să fie atât de bine reprezentat în eșalonul trei al fotbalului românesc…Cu mențiunea că la finalul acelui sezon, în 2007, trei dintre echipe , Victoria, Fink Fenster și Odoreu au retrogradat.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE