Sistemul PATRIOT a lui Edi Iordănescu!

0
471

Ce mai e de spus și scris după prestația tricolorilor de luni după amiază…Și nu numai a băieților lui Edi ci și a suporterilor români ce au dominat Allianz Arena și a căror forță și entuziasm l-am simțit până aici la Satu Mare.
A fost ziua perfectă pentru o Românie ce aștepta de mai bine de 20 de ani un asemenea succes.
Am trăit meciul în Fan Fest-ul din Centru Nou…Într-o atmosferă care mă face mândru că trăiesc într-un Satu Mare al normaității…Cu prieteni români, maghiari, șvabi cu niște nepalezi sau ce-or fi fost, și ei în preajmă trăind emoțiile unui meci la finalul căruia totul a fost îmbrăcat într-o mare bucurie galbenă…Și cu un Centru Nou în care s-a scandat ROMÂNIA-ROMÂNIA și s-a dansat pe deja celebrul refren Made in Romania a lui Cercel…
Mi-e și ciudă că n-am fost pe Allianz Arena…dar mă bucur pentru sutele de sătmăreni,,,pentru bucuria lor de a fi trăit un moment UNIC pentru România chiar pe stadionul celor de la Bayern.
Cât despre meci…Edi Iordănescu, fiu de general și de comandant de oști al Generației de Aur, ne-a arătat cum poți activa un sistem PATRIOT într0un grup de jucători ce-și cam pierduseră speranțele după remizele cu Bulgaria și Liechtenstein…Sigur că nu e cazul să ne îmbătăm cu apă caldă cum ar zice primarul general, Nicușor Dan…Dar după ce și Slovacia a bătut Belgia am zice că puiul Edi va găsi rugăciunile, icoanele și acatistele care să-i pună la colț, sâmbătă, pe Dracii Roșii.
Și un alt amănunt…parcă Edi a primit un SMS de la Satu Mare…” Bagă-l mă, pe Adi Rus că e lume multă n centru la el acasă…” Și Doamne ce entuziasm a fost în minutul 75 la FAN Fest…Era mândria noastră că avem și noi unul de-a nostru în încleștarea de pe Allianz…

Cum și primarul Gabor Kereskenyi a fost in centru și s-a bucurat alături de satmareni. I-am cere pentru zilele următoare să dea o derogare și să deschidă circulația în jurul parcului din Centru Vechi…Ne e dor de acel 1994 când s-au făcut zeci de ture în jurul parcului după victoria cu Argentina…Și apoi s-a trecut podul spre casa lui Didi Prodan în Micro 16…Chiar așa…știe cineva unde stă Adi Rus?
Nici nu mai contează că noi am avut 34% posesia iar ei…restul. Că ei au avut jucători de la Real Madrid, Girona sau Chelsea iar noi de prin Arabia Saudită…Ce contează și rămâne e rezultatul…3-0 și atât.
Mulțumim băieți, mulțumim ROMÂNIA!
PS și-o glumă bună de după meci… ” Ucraina va contesta la UEFA victoria României, solicitând pierderea meciului la masa verde, cu 0-3. Motivul? În selecționata României a evoluat Adrian RUS!”

Florin Mureșan