More

    Destinații de vacanță. Destinațiile din România cu cele mai frumoase peisaje de toamnă

    Venirea toamnei ne bucură în fiecare an, căci nimic nu se compară cu peisajele de vis pe care le aduce odată cu ea. Dacă ești mereu în căutarea celor mai frumoase locuri, articolul acesta este pentru tine. Iată care sunt destinațiile noastre preferate.
    Lacul Roșu
    Vei găsi Lacul Roșu în județul Harghita, la poalele muntelui Hășmașul Mare. Acesta s-a format în urma prăbușirii unor suprafețe de teren de pe coasta nord-vestică a muntelui Ghilcoș, care au dus la închiderea Văii Verescheului. Dacă ești împătimit al drumețiilor, ai câteva trasee la dispoziție astfel încât să te bucuri din plin de această experiență. Printre ele se numără: Circuitul Lacului Roșu (marcat cu cruce roșie), Vârful Suhardu Mic (marcat cu triunghi albastru), Vârful Suhardu Mare (marcat cu triunghi albastru până la Șaua Suhardului) și Cheile Bicazului (nemarcat).
    Satul Breb
    Dacă plănuiești să vizitezi județul Maramureș, acesta este cu siguranță sezonul cel mai potrivit, căci îi vei putea admira frumusețea pe deplin. Satul Breb face parte din comuna Ocna Șugatag și este una dintre cele mai spectaculoase destinații rurale din țară. Odată ajuns, te vei putea conecta cu natura, în timp ce descoperi tradițiile locului. Pe ulițele pitorești, păstrate exemplar, vei da adesea de localnici îmbrăcați în porturile populare, mai ales în zilele de duminică. Poți, de asemenea, să înveți arta meșteșugurilor precum tâmplăritul și torsul lânii.
    Prăpăstiile Zărneștilor
    Prăpăstiile Zărneștilor sunt una dintre cele mai populare destinații în rândul iubitorilor de munte, dar și cea mai vizitată din munții Piatra Craiului. Le vei găsi în regiunea Bran-Măgura-Zărneşti din județul Brașov și le poți accesa printr-un drum pietruit de aproximativ 4 kilometri. Monumentul natural s-a format în urma procesului de eroziune a unui râu asupra rocilor sedimentare. Cursul acestuia a devenit subteran, formând o peșteră care mai apoi s-a prăbușit, formând acest peisaj spectaculos.
    Lacul Colibița
    Lacul artificial este situat în satul cu același nume din județul Bistrița-Năsăud, între Munții Bârgău și Munții Călimani. Cum ajungi la el? Ei bine, din localitatea Prundul Bârgăului, vei urma un drum care te va duce spre localitatea Bistrița Bârgăului. La ieșire, vei continua pe un drum șerpuit de 7 kilometri, până la barajul de acumulare și lacul Colibița. Ajuns la destinație, nu îți rămâne decât să te bucuri de peisajul superb!
    Sărata Monteoru și Vulcanii Noroioși
    Dacă ai în plan o escapadă de weekend, îți propunem un itinerariu care include două dintre destinațiile noastre favorite din județul Buzău. Spre Vulcanii Noroioși poți ajunge pornind pe DN 10, din Buzău, spre Brașov. Vei traversa localitățile Vernești, Căndești, Sătuc, Berca, Joseni, până vei ajunge la Scorțoasa-Vulcani. De acolo, vei urca aproximativ 1,5 kilometri la pas, până la destinație, unde vei admira un peisaj parcă desprins din altă lume. La o distanță de 40 de kilometri de la Vulcanii Noroioși, vei găsi stațiunea balneară Sărata Monteoru. Vei porni în direcția Buzău, până la Vernești. Mai apoi, urmează să traversezi localitățile Zorești, Ciobănoaia, Merei, până la destinație.
    Nicolae Ghișan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE