More

    Simpozionul de artă contemporană, în plină desfăşurare la Ardud

    1

    În aceastră perioadă, se află în plină desfăşurare la Ardud cea de a XVI-a ediţie a Simpozionului de Artă Contemporană, eveniment organizat de DFEWA (D.Fleiss and East West Artists ) Stuttgart, în colaborare cu Primăria oraşului Ardud şi Casa de Cultură “Dr. Augustin Mircea”.

    La manifestare, care are denumirea “Rezidenţa Ardud – Transilvania România 2014”, sunt prezenţi 22 de artişti din România, Arabia Saudită, India, Polonia, China, Italia, Thailanda, Ungaria, SUA, Muntenegru, Germania şi Pakistan.
    Simpozionul a început încă de sâmbăta trecută, şi după o excursie în Maramureş, luni artiştii au lucrat în ateliere, iar aseară au avut parte de o seară folclorică.   În cadrul manifestării, care are denumirea “Rezidenţa Ardud – Transilvania România 2014”, vor avea loc excursii, se va lucra în ateliere, iar artiştii vor avea parte şi de o seară de folclor. Vineri va fi montată expoziţia a cărei vernisaj va avea loc sâmbătă, de la ora 16.00, la Cetatea Ardud, la care vor fi prezenţi artiştii, Dorothea Fleiss şi primarul oraşului Ardud, Ovidiu Duma. Rezidenţa Ardud este deschisă publicului zilnic, între orele 16.00 şi 18.00, la Cetatea din Ardud.
    Fondatorul DFEWA, Dorothea Fleiss, s-a născut la Carei, este artistă, art-terapeută, doctorand în psihologie şi terapie prin artă şi de circa 30 de ani locuieşte în Stuttgart. Începand din anul 1998 organizează rezidenţe în diferite ţări ale lumii, din America, Europa, până în China, Nepal, India.
    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE