More

    CONFLICTUL de la ELECTROLUX. Angajații, în linie dreaptă spre GREVĂ GENERALĂ

    Angajații fabricii Electrolux din Satu Mare se îndreaptă, alături de sindicat, în linie dreaptă spre declanșarea grevei generale. Greva de avertisment de azi a fost anulată din cauza faptului că patronatul fabricii a dat sindicatul în judecată, însă au fost reluate procedurile pentru greva de avertisment și pentru declanșarea grevei generale.

    Sindicatul, dat în judecată

    Președintele Sindicatului Liber ”Samus” din Electrolux, Sorin Faur, a declarat pentru Gazeta de Nord Vest, că greva de avertisment preconizată a avea loc astăzi a fost anulată pentru simplul motiv că patronatele au dat sindicatul în judecată.

    S-a reclamat faptul că greva trebuia să fie doar într-o singură zi, pe durata a două ore, că nu a fost anunțată din timp și nu au fost prezentate tabelele de grevă, invocând în acest sens paragrafe din Legea Grevei.

    Procedură reluată

    În această situație, sindicatul, la înțelegere cu angajații, s-a decis suspendarea grevei, însă au fost reluate procedurile. Astfel, muncitorii au fost din nou chestionați în legătură cu declanșarea unie greve de avertisment.

    Cum majoritatea muncitorilor au fost de acord, luni, 25 februarie, între orele 13.50 și 15.50 va avea loc o grevă de avertisment de două ore.

    Luni după-amiază, muncitorii vor fi chestionați din nou despre declanșarea grevei generale, iar dacă nu survin modificări, vinerea viitoare, pe 1 Martie, chiar de Mărțișor, va fi declanșată greva generală pe o perioadă nelimitată.

    Muncitorii, extrem de nemulțumiți

    Sorin Faur a mai precizat că muncitorii sunt foarte nemulțumiți de conducerea fabricii Electrolux.

    ”Muncitorii sunt foarte nemulțumiți pentru că văd că cei din conducerea fabricii nu doresc să stingă acest conflict de muncă. De la început ei nu ne-au chemat la negocieri, nu au vrut să poarte discuții cu noi. Ei, cei din conducere, cred că angajații de la Electrolux sunt mult prea săraci ca să își permită să intre în grevă generală și să fie neplătiți pe zilele respective”, a precizat Sorin Faur.

    Mai mult decât atât, Electrolux are multe comenzi în această perioadă, astfel că oprirea producției ar însemna pierderi importante pentru companie. Rămâne de văzut dacă patronatul își asuma aceste pierderi în eventualitatea unei greve generale.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE