More  Dublu eveniment cultural la Biblioteca Judeţeană

  - Advertisement -

  dublu-eveniment-cultural-bi

  Biblioteca Judeţeană Satu Mare a fost ieri gazda unui dublu eveniment: lansarea cărţii “Însemnările unei diriginte”, scrisă de profesoara Nicoleta Câmpean, respectiv vernisajul expoziţiei de pictură “Crucişorul în imagini idilice”, realizată de bibliotecarul, artistul şi scriitorul Dan Marius Cosma. La cele două manifestări, în afară de autori, au mai fost prezenţi directorul Bibliotecii Judeţene, Angela Câmpian, primarul comunei Crucişor, Florinel Andreica, profesorii Gheorghe Gheorghiade şi Nicolae Pop, directorul editurii Citadela, Aurel Pop, iubitori de cultură, alţi invitaţi.

  Un jurnal ce dezvăluie experienţa de dascăl
  ”Însemnările unei diriginte” este a doua carte a Nicoletei Câmpean, după volumul de teatru şcolar ”Zâmbet de copil”, publicat în 2011. ”Însemnările” sunt construite sub forma unui jurnal ce destăinuie experienţa de dascăl şi diriginte a autoarei. “Nicoleta Câmpian se recomandă prin activitatea sa de la catedră: dascăl erudit, devotat şi implicat în toate activităţile şcolare şi extracurriculare ale elevilor săi, un prieten de nădejde al Bibliotecii Judeţene Satu Mare. În calitatea sa de diriginte este un model pentru cadrele didactice şi pentru copii şi credem că orele de dirigenţie ale Nicoletei sunt activităţi “de suflet” şi de îndrumare, menite să le insufle elevilor săi principii de conduită etică şi morală de înaltă ţinută”, a precizat cu această ocazie directorul interimar al Bibliotecii Judeţene, Angela Câmpian.

  Satul Crucişor, văzut de pictorul Dan Marius Cosma
  În ceea ce priveşte expoziţia de pictură a lui Dan Marius Cosma, aceasta însumează un număr de 20 de picturi, ce înfăţişează peisaje din satul Crucişor, dar şi două naturi statice, realizate într-o manieră realist-impresionistă. Privitorul poate să cunoască, prin intermediul picturilor, străzile Crucişorului, câteva dintre casele sale bătrâneşti şi împrejurimile satului, surprinse în toate anotimpurile.

  Pictorul Dan Marius Cosma se află la prima sa expoziţie, după ce şi-a făcut loc în literatură prin romanele ”Corina”, ”Duhul eclipsei”, ”Cristian Dinstele” şi monografia ”Crucişor la răscruce de vânturi”. După lansarea monografiei comunei Crucişor, în septembrie 2012, expoziţia de faţă se doreşte a fi un nou mod de promovare a acestei localităţi din zona Codrului, reamintindu-le totodată sătmărenilor că aici există locuri de o frumuseţe aparte. Artistul a ales să-şi expună lucrările în găzduirea Bibliotecii Judeţene întrucât această prestigioasă instituţie îl reprezintă în ultimii cinci ani, de când este bibliotecar în comuna Crucişor.
  Expoziţia este deschisă în holul Sălii Multimedia a Bibliotecii Judeţene Satu Mare, în perioada 23 mai – 7 iunie.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts