More  Recunoştinţă pentru cei 44 de ani puşi în slujba credincioşilor

  - Advertisement -

  tataran
  Preotul Petru Tătăran, de la Biserica “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” de pe strada Botizului din municipiul Satu Mare, a fost răsplătit ieri cu o diplomă de excelenţă ca semn de recunoştinţă pentru cei 44 de ani puşi în slujba credincioşilor, oferită de Primăria municipiului Satu Mare. Diploma a fost oferită de primarul Dorel Coica şi viceprimarul Radu Roca, în cadrul Sfintei Liturghii oficiată în biserică de protopopul ortodox de Oaş, Mihai Feher, preoţii Vasile Tătăran şi Vasile Feher şi, bineînţeles, Petru Tătăran.

  44 de ani în slujba lui Hristos şi a credincioşilor
  Predica la Liturghie a fost rostită de preotul sărbătorit, ieri fiind vorba despre pericopa evanghelică a slăbănogului care aştepta să se îmbăieze în scăldătoarea Vitezda din Ierusalim pentru a se vindeca. Preotul Petru Tătăran a asemuit această scăldătoare cu biserica de azi şi i-a îndemnat pe credincioşi să vină în număr cât mai mare la slujbele oficiate în biserică.
  Apoi, cu lacrimi în ochi, preotul Petru Tătăran i-a anunţat pe credincioşi că după 44 de ani puşi în slujba lui Hristos şi a credincioşilor, din care 26 de ani doar la biserica din municipiul Satu Mare, începând cu data de 1 iunie va fi pensionar cu acte în regulă. Cu această ocazie le-a mulţumit credincioşilor, pe care i-a păstorit aproape trei decenii şi cu ajutorul cărora a reuşit ridicarea Bisericii “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”, şi şi-a cerut iertare dacă de-a lungul timpului a fost mai ferm. Totodată, i-a asigurat pe credincioşi că va cere aprobarea episcopului Iustin Sigheteanu să continue să slujească această biserică şi în continuare ca preot pensionar. “Păstraţi credinţa şi vă asigur că sunteţi şi veţi rămâne în continuare în inima mea”, a mai spus preotul Petru Tătăran.

  Diplomă de excelenţă
  Consiliul parohial şi credincioşi bisericii i-au înmânat preotului sărbătorit ieri un frumos buchet de flori. Apoi, primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, alături de viceprimarul Radu Roca, i-a înmânat preotului Petru Tătăran diploma de excelenţă din partea Primăriei Satu Mare “ca semn de recunoştinţă pentru întreaga sa activitate desfăşurată în slujba credincioşilor sătmăreni”. Iniţiativa acordării acestei diplome a fost a viceprimarului Radu Roca, cel care cunoaşte foarte bine activitatea părintelui Petru Tătăran.
  Preotul a mulţumit pentru distincţia acordată şi a promis că şi în continuare va rămâne alături de credincioşii ortodocşi. La final, corul bisericii, împreună cu toţi credincioşii, din care mulţi cu lacrimi în ochi, i-au cântat şi i-au urat un sincer şi călduros “La Mulţi Ani!” părintelui Petru Tătăran.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  O parcare…

  0