More  Ciupercile și căpușele fac victime printre sălăjeni

  - Advertisement -

  Numărul cazurilor persoanelor intoxicate cu ciuperci crește pe măsură ce afară se încălzește și oamenii cutreieră pădurile în căutarea ciupercilor. Astfel, nu mai puțin de 10 sălăjeni, cu vârste cuprinse între 12 şi 67 de ani, au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, prezentând simptome ale intoxicaţiei acute cu ciuperci. Doi dintre aceştia au rămas, în prezent, internaţi la secţia Interne, sub supraveghere medicală. Este vorba de un bărbat, în vârstă de 54 de ani din Zalău, şi de un tânăr, de 28 de ani, din localitatea sălăjeană Gâlgău Almaşului.
  Tot în aceeaşi perioadă, 14-16 iunie, alţi 18 sălăjeni au ajuns la Urgenţa Spitalului Județean din Zalău, după ce au fost înţepaţi de căpuşe. Din totalul celor 18 pacienţi trataţi, doi au fost minori, unul de şase ani şi unul de 14 ani. Conform datelor furnizate de reprezentanţii celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ, în perioada menţionată au fost trataţi, în total, 327 de sălăjeni, mai mulţi cu 28 faţă de weekendul trecut.Fracturile, entorsele, contuziile şi plăgile au fost cele mai multe cazuri tratate, 65 de pacienţi primind astfel de diagnostice.
  Alte 24 de persoane au fost depistate cu afecţiuni ale sistemului digestiv, iar cu probleme cauzate de hipertensiunea arterială au ajuns la UPU şapte persoane. Cinci sălăjeni care au băut peste măsură au ajuns în stare de ebrietate la Urgenţă, în timp ce alte cinci persoane au fost aduse la spital cu răni, victime ale accidentelor rutiere sau ale unor agresiuni. Din totalul celor 327 de cazuri tratate, medicii au dispus internarea pentru 89 de pacienţi.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts